Hlavní obsah

Kotalík: Šance Calgary na play-off není dobrá, potřebujeme další body

TORONTO

Český hokejista ve službách Calgary Aleš Kotalík byl v sobotu pořádně vidět při zápase v Torontu. Nejprve krásně uvolnil Jokinena, ale ten neproměnil. Za stavu 0:1 dvě minuty před koncem Toronto při jeho pobytu na trestné lavici vyrovnalo. Skutečné drama nastalo při samostatných nájezdech. V třetí sérii vedli domácí 2:1 a Kotalík musel proměnit. Český forvard skóroval a vynutil si čtvrtou sérii, ve které nakonec Calgary rozhodlo o svém vítězství.

Foto: Mike Cassese , Reuters

Aleš Kotalík v souboji s Boycem z Toronta

Článek

Těsně před koncem zápasu v základní hrací době jste ale musel na trestné lavici zažívat truchlivé okamžiky...

Abych pravdu řekl, rozhodně to nebylo nic příjemného. Bohužel to bylo asi dvacet metrů od místa, kde se hrálo, ale toho hráče jsem asi na vteřinu přidržel a rozhodčí to viděl. Nemělo by se to stávat, ale díkybohu jsme vítězství nakonec urvali, protože nevím, co by bylo, kdybychom to na ty nájezdy nevyhráli.

Samostatné nájezdy prohráváte o branku, jaký tlak je na hráče, který musí proměnit?

Tlak tam rozhodně byl. Sobota večer, v Torontu, celá Kanada se dívá v televizi, všechno dohromady. Ale já mám tyhle situace rád. Nebyl jsem v této situaci poprvé. Minule v Carolině jsem neproměnil. Tentokrát jsem se rozhodl pro střelu, jsem rád, že jsem vyrovnal a Oli Jokinen v další sérii rozhodl.

Do jaké míry má útočník přečteného brankáře?

Je důležité v čem se útočník cítí silný. Věřím si v několika zakončeních, která se snažím střídat a sledovat gólmany. Před zápasem získávám informace od našeho trenéra gólmanů.

V zápase se čekalo na první gól 53 minut, bylo to jen díky vynikajícím výkonům brankářů?

Brankáři chytali výborně, ale my jsme předtím odehráli těžký zápas v Ottawě. Byl to druhý zápas ve dvou dnech a tyhle zápasy nejsou jednoduché pro žádné mužstvo. Snažili jsme se hrát jednoduše bez okras. Takové zápasy je nutné vybojovat a jsme rádi, že jsme získali důležité body.

Jaká je šance Flames na postup do play-off?

Není dobrá, před utkáním jsme ztráceli osm bodů na Chicago, potřebujeme body získávat, dokud je o co hrát. Vím z minulých sezón, jak je těžké nechat to na poslední měsíc. Tam už se ta ztráta nedožene.

Buffalo, New York Rangers, Calgary, měsíc jste působil i v Edmontonu. Mohl byste tato města porovnat?

To se dá těžko srovnávat. Hokejistovi se líbí podle toho, jakou má pozici v týmu a jak se mu daří hokejově. Může se mu líbit třeba i na Aljašce, ale když nemá důvěru a roli v týmu, tak se mu nelíbí ani v New Yorku. Tak nějak to cítím.

Reklama