Hlavní obsah

Nevím, k čemu bych Islanders byl, trucuje brankář Nabokov

NEW YORK

Hodně nepovedené období zažívá momentálně hokejový brankář Jevgenij Nabokov. Pro zkušeného veterána skončil v polovině prosince jeho comeback do Ruska odchodem z Petrohradu, protože nebyl lepší než jeho český konkurent Jakub Štěpánek. Rozhodl se tedy vrátit do NHL a už se viděl v brance Detroitu. Jenže nakonec jej angažovali New York Islanders, za něž ovšem Nabokov chytat odmítá.

Článek

"Nic proti Islanders a jejich organizaci nemám, ale chtěl jsem do týmu, s kterým bych mohl vyhrát play-off. Nevím, jak bych mohl pomoci Islanders, k čemu bych jim vlastně byl. Nemá to smysl. A doufám, že to pochopí," řekl ESPN Nabokov, když se dozvěděl, že má odejít do týmu, který je třetí nejhorší v NHL s mizivou šancí na postup do play-off.

S Nabokovem podepsal smlouvu Detroit, jenže podle pravidel NHL jej musel ještě na 24 hodin umístit na listinu volných hráčů. A odtud si jej vybrali Islanders. "Já ty pravidla chápu, nejsem hloupý. Ale rozhodl jsem se podepsat smlouvu s Detroitem, ten byl mým cílem," zlobí se pětatřicetiletý gólman.

Nyní hodlá setrvat v San Jose, kde žije s rodinou, a počkat, jak se věci vyvinou. "Nevím, co se bude dít. Ale za svým rozhodnutím si stojím a doufám, že to pochopí i ostatní." Svoje stanovisko se snaží vysvětlit i tím, že měl herní pauzu a potřebuje se dostat do herní pohody. "Detroit byl ochoten mi dát čas, nevím, jestli by na to přistoupili i ostatní týmy. Potřebuji tak týden nebo dva a to v případě Islanders bude už téměř po sezóně," dodal mistr světa z roku 2008.

Nabokova si Islanders vybrali kvůli potížím s vlastními gólmany. Na začátku ledna vyměnili do Tampy zkušeného Rolosona, navíc náhradníka Lawsona vyřadilo minimálně na dva týdny zranění kolene, a potíže má i Rick DiPietro. A pak už mají k dispozici jen dvacetiletého nováčka Kevina Poulina.

Pokud se Nabokov neumoudří, mohou jej Islanders suspendovat nebo umístit znovu na listinu volných hráčů. "Zřejmě byl už srdcem v Detroitu. Já to respektuji, ale teď zkrátka patří Islanders a my bychom jej rádi přijali v našem týmu," prohlásil generální manažer Islanders a mimochodem bývalý brankář Garth Snow.

Mnohem ostřejší byl ve svém vyjádření majitel Islanders Charles Wang. "Je pro mne nepochopitelné, že někdo nechce hrát a plnit svůj kontrakt. Tomu opravdu nerozumím. Je tady hráč, kterého chceme, a který chce hrát, a máme s ním pro NHL smlouvu. Takže na něj čekáme," vzkázal.

Reklama

Související témata: