Hlavní obsah

Frolík: Trochu se střelecky trápím, chtělo by to víc klidu

TORONTO

Český hokejista Michael Frolík se v letošní sezóně NHL trápí. Útočník týmu Florida Panthers nedal gól už rovných dvacet zápasů, v posledních dvanácti střetnutích dokonce ani nebodoval. Před dnešním utkáním v Torontu byl proto dokonce přeřazen až do čtvrtého útoku Panterů a z bídy nevybředl ani tentokrát. Florida prohrála zápas po samostatných nájezdech.

Foto: Don Heupel, ČTK/AP

Michael Frolík (vpravo) se spoluhráčem z Floridy

Článek

"Už dlouho jsem nedal gól. Trochu se střelecky trápím a nemůže mi to tam spadnout. Nedá se říci, že bych se nedostával do šancí, ale jsem trochu křečovitý při zakončování. Chtělo by to víc klidu," řekl Michael Frolík po utkání v Torontu spolupracovníkovi Sport.cz.

Přitom právě v Torontu mohl svoji neúspěšnou bodovou šňůru konečně prolomit. Ve druhé třetině mu byla původně připsána druhá přihrávka u vyrovnávací branky Floridy na 2:2, jenže nakonec byl asistent opraven ve prospěch Keatona Ellerbyho. Do závěrečných nájezdů, které byly úspěšnější pro domácí, podle očekávání Frolík nezasáhl.

"Celý zápas jsme dotahovali, nakonec je bod cenný. Dali jsme dva góly při přesilovce, ty se nám v poslední době nedařily. Mohli jsme získat dva body, ale takhle je to spravedlivé. Musíme se teď soustředit na další zápas. Stále máme naději na postup do play-off a stále něco doháníme a doufám, že nakonec to přece jen doženeme," zhodnotil zápas kladenský odchovanec.

Dvaadvacetiletý útočník i nadále patří mezi nadějné české hráče v NHL a není vyloučené, že by se mohl objevit v nominaci na letošní mistrovství světa. Florida je totiž momentálně mimo postupové příčky do play-off. Frolík věří, že po přestávce pro Utkání hvězd se jeho tým zvedne. "Byli jsme rádi, že jsme si mohli odpočinout, ty čtyři dny klidu nám snad pomohou."

Reklama

Související témata: