Hlavní obsah

Kaberlemu se konečně ulevilo, v Bostonu je z něj nadšený i obr Chára

BOSTON

Pouhou hodinu před pátečním zápasem s Ottawou dorazil do Bostonu Tomáš Kaberle jako nová posila hokejistů místních Bruins. Svůj teprve druhý dres v NHL pak poprvé oblékl pouhých dvacet minut před úvodním buly. "Byl to dlouhý a náročný den. Kluci mne přijali skvěle a jsem rád, že jsme v mém prvním zápase za Boston získali dva body," prohlásil po vítězství 4:2 v novém působišti český obránce.

Foto: Sean Kilpatrick, ČTK/AP

Tomáš Kaberle v dresu Bostonu.

Článek

"Že jsem byl vyměněn, jsem se dozvěděl po tréninku Maple Leafs. Po třinácti letech v Torontu to bylo pro mne docela emotivní. Nebylo jednoduché to přijmout, ale někdy je zkrátka nejlepším řešením odejít. Snažil jsem se pro tým udělat to nejlepší a doufám, že fanoušci to pochopí," řekl Tomáš Kaberle listu Boston Herald.

"Posledních několik let to bylo před koncem výměn pokaždé stejné. Neustále se spekulovalo, jestli mě vymění nebo nevymění. Nebylo jednoduché na to neustále myslet, těžko se pak soustředíte na samotný hokej. Teď už je konečně po všem a mohu se soustředit na hru, doufám, že postoupíme do play-off," cituje Kaberleho server espn.com.

V prvním zápase za Boston hrál v obranné dvojici s Dennisem Seidenbergem, při přesilových hrách pak s hlavní hvězdou týmu Zdeno Chárou. "Jeho přítomnost nám hodně pomůže a zlepší naši hru. Je skvělé mít takového hráče po boku a je pro mne poctou s ním hrát," vysekl slovenský obr poklonu svému novému spoluhráči.

Nad příchodem Kaberleho se rozplývá i trenér Bostonu Claude Julien. "Moc se mi líbí jeho hra a práce s pukem. On náš klub posune výš. Je to inteligentní hráč, dobře brání, umí to s hokejkou. Myslím, že naše přesilové hry budou s jeho přispěním nyní ještě lepší," prohlásil.

Reklama

Související témata: