Hlavní obsah

Pro hokejistu Michálka z Ottawy zřejmě skončila sezona

OTTAWA

Český hokejový útočník Milan Michálek z Ottawy v této sezoně NHL pravděpodobně dohrál. Šestadvacetiletý nejlepší kanonýr Senators se zranil v sobotním utkání proti Philadelphii, když jej zasáhl do nohy vystřelený puk. Vedení Ottawy ještě nemá o době léčení definitivně jasno, ale vážně hrozí, že si Michálek v tomto ročníku už nezahraje.

Foto: Reuters

Hokejista Ottawy Senators Milan Michálek oslavuje gól do sítě New Yorku Islander se spoluhráči Filipem Kubou (vpravo) a Chrisem Kellym.

Článek

"Pravděpodobně se budeme muset bez Milana obejít," řekl pro deník Ottawa Cizizen trenér Cory Clouston. "Je zraněný a nějakou dobu si nezahraje," doplnil generální manažer Bryan Murray na adresu českého útočníka, který v 58 zápasech vstřelil 16 gólů a připsal si 29 bodů. Ottawa je poslední v Západní konferenci se ztrátou 17 bodů na pozice pro play off.

Michálek už v této sezoně vynechal čtyři zápasy kvůli problémům s kolenem, podobné zranění jej vyřadilo i v dubnu na startu bojů o Stanleyův pohár. "Někdy je hokej krutá hra. Hrál opravdu dobře, začalo se nám spolu dařit," litoval centr Jason Spezza v rozhovoru pro deník Ottawa Sun ztráty spoluhráče z prvního útoku.

Michálek přišel do Ottawy v říjnu 2009 ze San Jose v rámci výměny za Danyho Heatleyho. V minulé sezoně si v 66 zápasech připsal 34 bodů za 22 gólů a 12 asistencí. V NHL má na kontě ze 441 utkání 277 bodů (129+148), ve 40 zápasech play off zaznamenal 10 branek a šest nahrávek.

Reklama

Související témata: