Hlavní obsah

Kaberle je rád, že už má emotivní návrat do Toronta za sebou

TORONTO

Asi nejnáročnější zápas svojí hokejové kariéry musel o víkendu zvládnout obránce Tomáš Kaberle. Poprvé od únorového trejdu zavítal s Bostonem do Toronta, kde v dresu Maple Leafs odehrál 878 zápasů. Během první třetiny se promítal i jeho medailonek vybraných akcí a od domácích příznivců si jako projev poděkování vysloužil potlesk vestoje. "Bylo to od nich hezké, hlavou se mi honilo hodně myšlenek. Jsem rád, že už to mám za sebou," líčil český hokejista.

Foto: Mike Cassese, Reuters

Bostonský Tomáš Kaberle (vlevo) poprvé proti svým - na snímku v souboji s torontským Mikem Brownem.

Článek

Tomáš Kaberle před utkáním přiznal, že měl smíšené pocity z návratu do Toronta. Obecenstvo ho přijalo s nadšením, ale zde asi jeho dobré pocity skončily. Během utkání se dařilo více domácím, kteří vyhráli 5:2.

"Byl to velice emotivní zážitek. Nebyl to lehký zápas, video věnované mně v první třetině na světelné tabuli bylo skutečně zážitkem a musím poděkovat fanouškům, kteří mne v Torontu podporovali v minulých dvanácti letech. Zůstalo mi hodně vzpomínek. Těžký zápas, nejen na ledě, hodně mých přátel utkání sledovalo. V hledišti byla také moje rodina. Jsem rád, že je to za mnou. Lepší by bylo, kdybychom získali dva body," líčil Kaberle své pocity.

Jak jste tohle všechno prožíval?

Určitě hodně, Toronto je můj druhý domov, znám zde hodně lidí a vůbec hrát proti bývalým spoluhráčům... Nebylo to jednoduché. Jsem docela rád, že už je ten zápas za mnou. Není to jednoduché hrát proti svému mužstvu.

Kaberle nám chybí - jasný vzkaz fanoušků Toronta pro českého obránce...foto: Reuters/Mike Cassese

V Bostonu nejste sám, hrají tam také Zdeno Chára a David Krejčí. Jaké bylo setkání s nimi?

Bylo to výborné, oba znám již delší dobu. Věděl jsem, do čeho jdu a pomohli mi i ostatní hráči. Hlavně na začátku. Je zde výborná parta a dobré mužstvo. Doufejme, že z toho něco bude a že budeme mít dlouhou sezónu.

Jaká to byla změna, když ráno trénujete s Torontem a večer již hrajete zápas za Boston v Ottawě?

Ten první den byl hodně náročný. Dostal jsem se tam dvacet minut před zápasem. To tak bývá, v době přestupů musí být člověk připraven během dvou hodin změnit klub. Nastoupit do letadla a hrát, to patří k byznysu NHL.

A Boston jako město?

Je to tam hezké. Má to skvělé zázemí, skvělá organizace a je zapotřebí předvést, co umím.

Jak se to dělá, když se musí hráč takhle před koncem sezóny přestěhovat?

Je to jako, když je člověk pořád na cestách. Občas mi někdo z rodiny přiveze další věci, zatím není čas nad tím přemýšlet.

Reklama

Související témata: