Hlavní obsah

Pálffy zatčen coby násilník

LOS ANGELES

Největší hvězda hokejistů Los Angeles Kings Žigmund Pálffy byl v neděli brzy ráno zadržen policií v souvislosti s ohlášeným případem domácího násilí v jeho domě na Manhattan Beach. Hokejista byl zatčen a předveden na policejní stanici, kde údajně spolupracoval a brzy byl propuštěn. Policii údajně zavolala Pálffyho dlouholetá přítelkyně Zora Czoborová

Článek

Seržant Steve Tobias z policejního okrsku na Manhattan Beach řekl, že žena volající z Pálffyho domu utrpěla menší zranění, která si však nevyžádala nemocniční ošetření. Jméno ženy, která nahlásí případ domácího násilí, nesmí být podle amerických zákonů zveřejněno, nicméně se předpokládá, že jde o Zoru Czoborovou, s níž  Pálffy žije již několik let ve společné domácnosti.

Jen výměna názorů

Na tom se shoduje i deník Los Angeles Times, podle kterého šestatřicetiletá Czoborová, někdejší mistryně světa v aerobiku a fitness, prosila policisty, aby Pálffyho z ničeho neobviňovali. To by však odporovalo místním zákonům, takže hokejista musel k výslechu na policejní okrsek.

"Pan Pálffy a žena si vyměňovali názory, které vyústily v menší spor," uvedl Tobias. "Celá záležitost bude podstoupena okrsku South Bay, kde se jí budou zaobírat během několika příštích týdnů. Pálffy bude vyslechnut u soudu v South Bay 17. prosince."

Nikomu se mluvit nechce

"Je to moje osobní záležitost. Promiňte, ale nechci o tom teď mluvit. Jsem profesionál a musím se soustředit na svou práci," řekl k celému případu Pálffy, který je vůdčí postavou Los Angeles Kings. Momentálně patří k nejlepším hráčům v bodování celé soutěže a jen za letošní sezónu si přijde zhruba na sedm miliónů dolarů. Od 9. října, kdy se zranil Mattias Norström, je navíc kapitánem mužstva.

K záležitosti se nechtěl vyjadřovat ani hokejistův právník John Tyre. "Čekám na více informací od vyšetřovatele. Až získám od policie podrobné vyjádření, pak budu moci zaujmout nějaké stanovisko."  Klidný zůstává i generální manažer klubu Dave Taylor, který očekává, že Pálffy normálně nastoupí ke čtvrtečnímu zápasu s Vancouverem.

Ve stopách Roye?

Není to tak dávno, kdy se probíral případ domácího násilí u jiného hokejisty NHL. V říjnu roku 2000 byl z téhož obviněn tehdejší brankář Colorada Avalanche Patrick Roy, když obvinění vznesla jeho žena Michelle. Shodou okolností to bylo právě dnes, kdy v Coloradu slavnostně vyřadili Royův dres a za velké slavnosti jej pověsili ke stropu haly. Že by Pálffy zkoušel jít podobnou cestou? Zajímavý způsob.

Reklama

Související témata: