Hlavní obsah

VIDEO: Lucic málem rozmašíroval Špačkovu hlavu o mantinel

MONTREAL

Útočníka nestačil ani zaregistrovat. Obránce Montrealu Jaroslav Špaček v úvodu druhé třetiny šestého duelu první kola Stanley Cupu s Bostonem rozehrával puk u mantinelu na polovině kluziště, když jej zezadu drsně zboural útočník Bruins Milan Lucic. Český bek tvrdě narazil hlavou do plexiskla a s krvavým zraněním skončil v rukou lékařů.

Foto: Christinne Muschi, Reuters

Lékař Montrealu ošetřuje krvavé zranění na hlavě Jaroslava Špačka po tvrdém ataku Milana Lucice z Bostonu.

Článek

Přes jednadvacet tisíc diváků v montrealském Bell Centru oněmělo, když se Špaček po drsném nárazu svezl na led a dlouhé okamžiky jen bezmocně ležel. Otřesenému hráči nakonec pomohl klubový lékař, který se snažil zastavit krvácení z pravé strany hlavy a s pomocí Briana Gionty odvedl Špačka na ošetřovnu. Český bek se nicméně během třetí třetiny vrátil na střídačku Habs a zbytek utkání strávil v roli diváka.

Jaroslav Špaček (vpravo) se drží na ledě za zraněnou hlavu, Milan Lucic hraje překvapeného.foto: Reuters/Christinne Muschi

Lucic málem propasíroval Špačka skrz hrazení přímo před zraky rozhodčích a bez milosti vyfasoval za hrubý zákrok trest 5 minut a do konce utkání. „Neviděl jsem ten zákrok detailně, jen v rychlých opakovaných záběrech. Dokud si to neprohlédnu pořádně, nebudu to komentovat,“ odmítl se vyjádřit k sankci pro křídelního útočníka kouč Bostonu Claude Julien.

Reklama

Související témata: