Hlavní obsah

Pittsburgh dementoval zájem o Jágra, Omsk o něj i nadále stojí

PITTSBURGH

Generální manažer hokejistů Pittsburghu Ray Shero popřel, že by se Penguins snažili po letech získat zpět do týmu svoji bývalou hvězdu Jaromíra Jágra. Reagoval na spekulace spojené s "Tučňáky" a dosud nejasnou Jágrovou budoucností. Šéf Omsku - dosavadního působiště českého útočníka - Anatolij Bardin naopak uvedl, že by Jágra rád udržel v Avangardu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaromír Jágr

Článek

Shero sice během mistrovství světa na Slovensku pozval Jágra prostřednictvím obránce Pittsburghu a reprezentačního spoluhráče Zbyňka Michálka na golfový turnaj u příležitosti oslav dvacetiletého výročí od triumfu Penguins ve Stanleyově poháru, ale stalo se tak prý jen s cílem oživit kontakty obou stran.

Spekulace o tom, že by se klub snažil zajistit pro příští sezonu jeho služby a tím pádem i setkání dvou velkých postav v klubové historii Jágra a Sidneyho Crosbyho, jsou prý vymyšlené. "Vůbec nechápu, kde se to všechno vzalo," řekl Shero deníku Pittsburgh Tribune-Review. "O Jágrovi jsme poslední roky vůbec nemluvili. Naposledy snad trochu poté, co končil v Rangers," připomněl Shero události z léta 2008.

Jágrovi skončila po minulém ročníku KHL smlouva s Omskem a největším aspirantem na jeho získání má být Petrohrad. Vedení klubu, kde bude působit i český kouč Miloš Říha, brankář Jakub Štěpánek a útočník Petr Průcha, údajně nabízí Jágrovi plat okolo 4,5 milionu dolarů ročně.

"My jsme rádi, že se nám podařilo předat mu pozvánku (na golfový turnaj) a budeme rádi, pokud ji přijme a bude opět v kontaktu s naší organizací. Ale to je tak všechno, oč tu jde," odmítl Shero jakýkoliv kontakt s Jágrovými agenty.

V Omsku by naopak byli rádi, kdyby Jágra udrželi v týmu. "Nic se nezměnilo, stále stojíme o to, aby byl i nadále hráčem Avangardu," popřel Bardin pro deník Sovětskij Sport dohady, že Omsk už o další služby české legendy nemá až takový zájem.

"Rozhovory, které jsem s ním plánoval na Slovensku (během MS), proběhly. Žádné rozhodnutí ještě nepadlo, ale nikdo z nás nemusí v tomto ohledu nijak spěchat," uvedl Bardin.

Reklama

Související témata: