Hlavní obsah

Hokejová legenda Stan Mikita má rakovinu jazyka

CHICAGO

Legendární kanadský hokejista Stan Mikita v úterý oznámil, že u něj lékaři zjistili rakovinu jazyka. Nemoc je však v prvním stadiu a neměla by Mikitu, jenž právě v pátek oslavil své 71. narozeniny, ohrožovat na životě.

Článek

"Stan byl diagnostikován s rakovinou jazyka v ranném stadiu a jeho prognózy na vyléčení jsou excelentní," prohlásil doktor Richard Borrowdale. "Jeho choroba bude léčena externím ozařováním."

Stan Mikita je nejslavnějším hokejistou historie klubu Chicago Blackhawks, kde strávil 22 let své kariéry a v roce 1951 jej dovedl k vítězství ve Stanley Cupu. Dodnes drží bývalý centr klubové rekordy v počtu odehraných zápasů, kanadských bodů, a asistencí. Dvakrát také získal Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL a čtyři Art Ross Trophy pro vítěze kanadského bodování ligy.

V roce 1980 byl jeho dres s číslem 21 vyvěšen ke stropu haly a brzy by se měl hráč se slovenskými kořeny dočkat dokonce i bronzové sochy před stadionem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.