Hlavní obsah

NHL začne 6. října, Boston vykročí za obhajobou proti Flyers

NEW YORK

Nový ročník NHL začne ve čtvrtek 6. října a hned v úvodní den se představí i obhájci Stanley Cupu hokejisté Bostonu Bruins. Na svém ledě přivítají Philadelphii Flyers a i další dva zápasy budou hrát před svými fanoušky. Zámořská liga zveřejnila kompletní program pro všech 30 týmů dnes, mezi středečním slavnostním předáváním cen v Las Vegas a pátečním draftem.

Foto: ČTK/AP

David Krejčí se Stanleyovým pohárem

Článek

NHL začne nejen v zámoří, ale jak se stalo zvykem i v Evropě. Čtyři celky - New York Rangers, Buffalo, Los Angeles Kings a Anaheim - odehrají celkem čtyři zápasy ve Stockholmu, Helsinkách a Berlíně. Jako přípravu na zápasy ve švédské metropoli se Rangers představí 29. září v Praze proti hokejistům Sparty.

Nováček NHL Winnipeg, kam se přestěhovala Atlanta, vstoupí do soutěže 9. října proti Montrealu. Starý a nový klub z kanadského města sehrají "derby" 1. prosince, kdy se do Winnipegu vrátí bývalý tým, nynější Phoenix. Finalisté Boston a Vancouver na sebe narazí jen jednou, a to 7. ledna na ledě úřadujících šampionů.

Tradiční zápas pod širým nebem Winter Classic mezi Philadelphií a Rangers má termín 2. ledna. Základní část skončí v sobotu 7. dubna současně pro všech 30 týmů, které odehrají tradiční počet 82 utkání. Přerušena bude zámořská soutěž od 26. do 30. ledna kvůli Utkání hvězd a doprovodnému programu v Ottawě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články