Hlavní obsah

Edmonton podepsal kontrakt s jedničkou draftu Nugentem-Hopkinsem

EDMONTON

Hokejový útočník Ryan Nugent-Hopkins, jednička letošního draftu NHL, už se dohodl s Edmontonem na smlouvě. Tříletý vstupní kontrakt osmnáctiletému centrovi, který působil v juniorské WHL v Red Deer, zaručuje maximální možný příjem pro nováčka 925 tisíc dolarů ročně plus bonusy. Oilers si vybrali Nugenta-Hopkinse jako nejvyšší volbu před osmi dny v St. Paulu

Foto: Jim Mone, ČTK/AP

Jedničkou letošního draftu NHL se stal útočník Ryan Nugent-Hopkins, kterého si vybral Edmonton.

Článek

"Byl jsem velmi potěšený, když mi zavolali (v souvislosti se smlouvou). Je to skvělé a já se můžu soustředit jen na hokej. Budu v létě tvrdě trénovat, snažit se ještě trošku nabrat na váze a zúročit to na ledě," řekl Nugent-Hopkins deníku Edmonton Sun. Od pondělka se zařadí do kempu nováčků Edmontonu, v létě jej čeká také příprava kanadské juniorské reprezentace.

"S jedničkou draftu není potřeba moc vyjednávat. Všichni vědí, že se to stane a zaslouží si takový kontrakt. Je to důležitý okamžik v jeho kariéře i pro celou jeho rodinu," prohlásil generální manažer Edmontonu Steve Tambellini. Oilers se na něj nechystají tlačit, že se musí okamžitě dostat do týmu jako jejich loňská jednička Taylor Hall a případně se nebudou rozpakovat jej ještě na rok poslat do Red Deer.

Nugent-Hopkins si v dresu Rebels připsal v uplynulé sezoně v 69 zápasech základní části 106 bodů za 31 branek a 75 asistencí. V devíti utkáních play off zaznamenal čtyři trefy a sedm přihrávek. Celkem má na kontě ve WHL ze 141 duelů 177 bodů za 57 přesných zásahů a 120 asistencí, v play off odehrál se svým týmem jen 13 duelů a zaznamenal čtyři góly a devět nahrávek.

Edmonton, který byl v uplynulé sezoně podruhé za sebou nejhorším týmem NHL, v uplynulých dvou dnech angažoval na trhu volných hráčů také obránce Cama Barkera z Minnesoty, Coreyho Pottera z Pittsburghu a útočníky Erika Belangera z Phoenixu, Bena Eagera ze San Jose a Darcyho Hordichuka z Floridy.

Barker uzavřel roční kontrakt na 2,25 milionu dolarů, Belanger se dohodl na tříleté smlouvě na 5,25 milionu dolarů, Eager podepsal tříletý kontrakt na 3,3 milionu dolarů a Hordichuk se upsal na rok na 800 tisíc dolarů. Podmínky Potterovy roční smlouvy nebyly zveřejněny.

Reklama