Hlavní obsah

VIDEO: Nenávist k Jágrovi. V Pittsburghu jeho dresy zapalují a močí na ně

PITTSBURGH

Návrat hokejové legendy Jaromíra Jágra do NHL v dresu Philadelphie nadále vyvolává spoustu emocí u fanoušků rivalů Flyers z Pittsburghu. Fandové Tučňáků věřili, že Jágr při zámořském comebacku zamíří tam, kde začínal. Když se tak nestalo, hledají nejrůznější způsoby, jak se mu pomstít. A tak houfně pálí jeho dresy, ze zdí mizí jeho plakáty a končí na smetišti.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaromír Jágr se excesům v Pittsburghu směje.

Článek

Někteří si počínají ještě ostřeji. Jeden z bývalých Jágrových příznivců na Youtube například zveřejnil video, na němž si nejdříve Jágrovým dresem vytřel pozadí, pak jej postříkal hořlavinou a podpálil a nakonec si na dohořívající dres ulevil.

Nesklidil za to ale jen souhlasné mručení, našlo se docela dost fandů, kteří se mu v příspěvcích pod videem vysmáli nebo ho ostře zkritizovali. „Jen jsi ukázal svou hloupost, chlapče!“ píše jeden z diskutujících, další dodávají, že místo s Jágrem si vytřel zadnici logem Penguins.

Takových diskusí se od chvíle, kdy se Jágr upsal Flyers, vede v Pittsburghu nespočet. V Pittsburghu Jágr získal dva Stanley Cupy a místní věřili, že touha po starých časech a známém prostředí jej přivede zpět. Jágr ale zvažoval vše a hodně důkladně. Tak například řešil centry - leváci Crosby a Malkin mu v Pittsburghu neseděli, zatímco ve Philadelphii hrají praváci Daniel Briere a Claude Giroux. A podobných bodů měl na seznamu spoustu.

I proto nakonec odmítl roční kontrakt na dva milióny dolarů z Pittsburghu, o němž se hovořilo jako o téměř hotové věci. Když Jágr váhal, Penguins nabídku stáhli a Jágr zvolil rivala z Pensylvánie. A tím rozvášnil fanoušky, kteří takový krok nesou jako zradu.

To ve Philadelphii je samozřejmě všechno jinak, příznivci Flyers se na svou hvězdu těší a nakupují vše, co nese Jágrovo jméno nebo slavné číslo 68. Ale vedou také diskuse, nakolik bude devětatřicetiletý forvard týmu platný. Očekávání jsou totiž značná...

Reklama

Související témata: