Hlavní obsah

Salák už trénuje v Chicagu, je připraven bojovat o post dvojky

CHICAGO

S velkým předstihem začal ve svém novém působišti trénovat hokejový brankář Alexander Salák, který v květnu podepsal dvouletou jednocestnou smlouvu s Chicagem. Přestože oficiální kempy celků NHL začnou až v polovině září, čtyřiadvacetiletý Čech již v Chicagu od minulého týdne trénuje a připravuje se na boj o post týmové dvojky za Coreym Crawfordem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alexander Salák na srazu hokejové reprezentace

Článek

Když strakonický rodák, který naposledy působil ve švédském Färjestadu, podepsal smlouvu s Chicagem, vypadalo to, že dvojkou bude automaticky. Klub však do kempu pozval na zkoušku zkušeného Raye Emeryho, a Salák tak bude muset vedení Blackhawks přesvědčit, že má dát přednost jemu.

"Pro mě se tím ale nic nemění. Vždy se snažím připravovat maximálně, jak to jen jde," uvedl Salák pro deník Chicago Tribune. "Co se má stát, to se stane. Budu makat naplno a snažit se zastavit všechny puky, které na mě půjdou. O ostatní věci se nestarám," podotkl s klidem Salák, kterého Chicago získalo výměnou z Floridy.

Na Floridě se v průběhu sezony 2009/10 objevil v zápase NHL jen dvakrát, jinak sezonu strávil na farmě v nižší AHL. Po roce se proto vrátil zpět do Evropy a zářil ve Švédsku, kde patřil mezi nejlepší gólmany. I proto o něj projevilo zájem Chicago.

"Byl jsem z toho docela překvapený, ale i nadšený. Jsem rád, že mi takový klub dal šanci," řekl Salák, který má na kontě tři starty v seniorské reprezentaci. Jisté je jedno, pokud se neprosadí do hlavního týmu, bude bojovat o svou další šanci na farmě. "Pokud mě tam pošlou, jel bych tam a hrál," dodal Salák.

Reklama

Související témata: