Hlavní obsah

Jezdci nebo Letci? NY Rangers stráví následující měsíc v letadle

PRAHA

Těžko najdete v současnosti hokejový tým s náročnějším programem. New York Rangers odstartovali měsíc, ve kterém se takřka nezastaví. Nejprve je čeká šest zápasů na pěti různých místech v Evropě, pak návrat za moře a pro změnu týdenní trip po zápasech NHL v Kanadě. A do toho je budou všude provázet televizní kamery sledující tým před jejich vystoupením v lednovém venkovním zápase s Philadelphií.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Trenér hokejistů New York Rangers John Tortorella na tréninku v Praze

Článek

Pro letecké společnosti musí být New York Rangers požehnáním. Tolik, co slavný hokejový tým z Manhattanu, totiž do konce října nenalétají snad ani ti nejvytrvalejší obchodní cestující. Během třiceti dnů klub vystřídá šest různých zemí a překoná několik časových pásem.

Jako první si hokejisté Rangers už v pondělí užili cestu z New Yorku do Prahy, kde se ve čtvrtek večer utkají se Spartou. Hned po zápase pak tým odlétá do Švédska, kde se utká s týmem Frölunda Indians. Následuje přelet do Bratislavy k zápasu proti Slovanu a okamžitě po zápase přesun do švýcarského Zugu k přípravě s dalším evropským týmem - EV Zug.

Následuje den volna a od středy 5. října rozbalí Jezdci svůj stan ve švédském Stockholmu, kde stráví celkem čtyři dny, přičemž v posledních dvou se utkají se soupeři z NHL - nejprve s Los Angeles a poté s Anaheimem.

Domácí zápas mají Rangers až 27. října

Zpátky za oceán se vrátí 9. října, ale odpočinou si jen pár dní. V sobotu 15. října odehrají utkání s rivalem z New York Islanders a pak zase nástup do letadla -  na šestidenní trip do Kanady, kde postupně sehrají zápasy s Vancouverem, Calgary, Edmontonem, a Winnipegem. První domácí zápas před svými fanoušky sehrají Rangers až 27. října, kdy do zrenovované Madison Square Garden zavítá Toronto.

"Čeká nás dost cestování, odlišná kluziště a jiná časová pásma, ale nemůžeme si stěžovat. Tak to zkrátka je. Máme dobrý tým a budeme se snažit každý den odvést poctivou práci," říká kouč John Tortorella. "Náš začátek téhle sezóny je pořádně bláznivý," dodává brankář Martin Biron.

Aby toho nebylo málo, tak bude celý tým pod dohledem kamer televizní stanice HBO, která připravuje další sérii pořadu 24/7, kdy filmaři snímají přípravu účastníků venkovního zápasu NHL. To samé zažili naposledy hokejisté Washingtonu a Pittsburghu, Rangers sehrají Winter Classic 2. ledna 2012 proti Philadelphii.

V Evropě jsou Rangers počtvrté, v Praze podruhé

New York Rangers jsou v Evropě už počtvrté. Poprvé tým dorazil na starý kontinent už v roce 1959 společně s Boston Bruins a v deseti evropských městech společně odehráli celkem 23 utkání. Nejblíže k nám byly čtyři zastávky v německých městech Dortmund, Essen, Krefeld, a Berlín.

V září 1993 odehráli Rangers dva předsezónní zápasy proti týmu Toronto Maple Leafs v Londýně. Rangers oba zápasy vyhráli a odstartovali ke skvělé sezóně, ve které získali pod vedením Marka Messiera a trenéra Mika Keenana Stanleyův pohár.

Před sezónou 2008-09 nastoupili Rangers ve švýcarském Bernu proti domácímu týmu a na stejném místě si to o den později rozdali s ruským Magnitogorskem o trofej Victoria Cup. O tři dny později, čtvrtého října 2008 pak Rangers odehráli v pražské O2 Areně zahajovací zápas NHL, o den později duel s Tampou zopakovali.

Nejbližší program hokejistů New York Rangers:
datummístosoupeř
29.9.PrahaSparta Praha
30.9.GöteborgFrölunda Indians
2.10.BratislavaSlovan Bratislava
3.10.ZugEV Zug
7.10.StockholmLos Angeles Kings
8.10.StockholmAnaheim Ducks
15.10.New YorkNew York Islanders
18.10.VancouverVancouver Canucks
20.10.CalgaryCalgary Flames
22.10.EdmontonEdmonton Oilers
24.10.WinnipegWinnipeg Jets
27.10.New YorkToronto Maple Leafs

Reklama