Hlavní obsah

Že nejsou v Rangers Češi? Vždyť jsme v podstatě Československo, láká fanoušky Gáborík

Zatímco švédský gólman Henrik Lundqvist do čtvrtečního přípravného zápasu proti Spartě nezasáhne, o další hvězdu čeští hokejový fanoušci ochuzeni nebudou. V elitním útoku New Yorku Rangers totiž nebude chybět slovenský snajpr Marián Gáborík. „Poprvé začínám sezónu v Ervopě, bude to pro mě zpestření a velmi se na to těším,“ přiznává devětadvacetiletý útočník.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marian Gáborík na tréninku New York Rangers

Článek

V kádru Rangers oproti předchozím sezónám nepůsobí žádný Čech. Počítáte s tím, že pozornost českých fanoušků bude ve čtvrtek upřena především na vás?

V podstatě jsme Československo. Poprvé začínám sezónu v Ervopě, bude to pro mě zpestření a velmi se na to těším. V Praze i potom v Bratislavě se budu cítit skoro jako doma.

V holešovické Tesla Areně jste už absolvovali dva tréninky, jak na vás zapůsobila?

Na délku je ledová plocha možná stejná jako v NHL, už na první pohled ale vypadá mnohem širší. Hlavně musíme dobře bruslit. Sice se ještě jedná jen o přípravu, všechno už ale pomalu směřuje ke startu sezóny. Přistoupíme k tomu zodpovědně a každý bude hrát naplno.

Ve Spartě půdobí i tři vaši krajané, už jste se s nimi stihl pobavit?

Chvíli jsem mluvil se Sersenem a Bližňákem. Říkali, že v úterý hráli zápas a poprvé v sezóně vyhráli. Pro ně bude zápas s námi určitě velkým zážitkem.

V neděli odehrajete utkání v Bratislavě proti Slovanu, což pro vás bude jistě pikantní souboj…

Moc se na to těším. Jen je škoda, že tam budeme půl dne a pak hned letíme pryč. Bude specifické, když nebudu hrát za domácí tým, ale na druhé straně. Doufám, že přijde hodně fanoušků a budou držet palce. Mě přijdou povzbudit brácha a kamarádi.

Počátkem čtvrtečního duelu se Spartou odehrajete během pěti dnů čtyři zápasy. Nemůžou vám dojít síly?

Je to příprava. Máme tu nějaké hráče navíc a ne všichni budou hrát každý zápas. Musíme vyladit formu, dostat pod kůži systémové věci, abychom se dobře připravili na sezónu.

V elitním útoku Rangers budete nastupovat s Bradem Richardsem, posliou z Dallasu. Těšíte se na spolupráci?

Ano. Rozumíme si i po lidské stránce, bydlíme vedle sebe. Je to výborný hráč, super chlapík a doufám, že se nám bude dařit. Uvidíme, kdo s námi bude v útoku nastupovat jako třetí. Zatím to byl Wolski, předpokládám ale, že trenér během zápasů v Evropě vyzkouší i jiné hráče.

Reklama