Hlavní obsah

Jágr na metě 1600: Doufal jsem, že když se nezraním, tak ten bod za rok udělám

Hned prvním bodem v nové sezóně zaokrouhlil Jaromír Jágr svůj účet v NHL na rovných 1600! Výhru 2:1 na ledě úřadujících šampiónů NHL ale považoval spíš za šťastnou, než zaslouženou. „Nebyl to v žádném případě jeden z našich lepších zápasů,“ prohodil devětatřicetiletý veterán v barvách Philadelphie v šatně bostonské TD Garden.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Jaromír Jágr (vlevo) bojuje o puk s Johnny Boychukem.

Článek

Nevychladli jste příliš v kabině při dlouhém úvodním ceremoniálu? Bylo to takové zvláštní. Možná jsme byli na začátku trochu nervózní. Oni měli daleko víc šancí. My jsme to potom trochu vyrovnali, začali jsme hrát, měli jsme taky víc střel...

Co jste tedy dělal tu půlhodinu do začátku zápasu? Myslím, že tentokrát nebyla rozcvička na ledě k ničemu, příště tam pošleme asistenta trénéra s brankářem.

Byl to návrat, jaký jste si představoval? Spíš doufám, že teď budeme jen lepší a lepší. Není jednoduché hrát s vítězi Stanley Cupu. Boston má výborné mužstvo, nic v něm neměnili. Zato my máme úplně nový tým.

Hodně lidí z vašeho okolí říkalo, že 1599 bodů, které jste v NHL získal, vypadá trochu jako nedokončená práce. Jste rád, že jste to číslo zaokrouhlil hned napoprvé? Pro mě je důležitý, že jsme vyhráli. Věřil jsem, že pokud se nezraním, tak ten bod za ten rok udělám (směje se). Není to ale hranice, na kterou bych se nějak soustředil. Kolem našeho mužstva bylo velké očekávání. Máme tu pět šest mladých, kterým nebylo ještě 22 let, což je velká výjimka

Poprvé jste ochutnal novou NHL, jak moc se za tři roky změnila? Dejte mi čas, abych to porovnal. Nevím, jak na tom kdo je. Ale je vidět, že se hraje víc nahoru dolů, míň takticky. Všichni hrozně napadají a útočí, je to pořád víc a víc o bruslení. Škoda, že naše levé křídlo (van Riemsdyk) bylo celý přípravný kemp zraněné, to byl jeho první zápas po třech nedělích.

Nenapadlo vás, že byste si mohl zahrát s Jakubem Voráčkem, kterému se hodně dařilo? Pro nás je důležité, abychom dali dohromady tři čtyři lajny a vyhrávali. Jestli budeme vyhrávat, tak se budeme i všichni zlepšovat.

Jak se cítíte po zápase? Hodně unavený? Ne, to ne. Odehrál jsem toho přece jen o dost míň než dřív. Vím, že už nebudu chodit na led na pětadvacet minut za zápas. To je další věc, na kterou si musím zvyknout. Když celou kariéru hrajete pětadvacet a najednou máte patnáct minut, musíte upravit načasování, střídání je pak jiné. To je další věc, na kterou se musím adaptovat.

Reklama

Související témata: