Hlavní obsah

VIDEO: Dvojitý agent v NHL? Plekanec vstřelil gól za Boston i Montreal

PRAHA

Tomáš Plekanec dává góly v NHL, kam se mu zlíbí. V podstatě ani nezáleží na brance a po konci zápasu je navíc vyhlášen největší hvězdou. Útočník Montrealu nejdříve přímo z vhazování vstřelil gól za Boston, když překonal svého gólmana. Poté se ale trefil i za ten správný tým, tedy Canadiens, a rozhodl utkání.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Hokejisté Bostonu Patrice Bergeron (vlevo) a Brad Marchand oslavují gól v síti Montrealu. Dole zklamaný Tomáš Plekanec, který puk po vhazování poslal do vlastní sítě.

Článek

Plekanec se postavil v patnácté minutě na buly před svým brankářem. Za pár sekund přišlo pozdvižení. Vhozený puk se odrazil od ledu, český útočník zabral a bekhendem poslal puk za sebe. Ten skončil k překvapení všech v brance a gólman Carey Price si mohl přičíst podíl na nečekané trefě. Hráči Bostonu se radovali, druhá střídačka jen nevěřícně koukala.

Letící guma se odrazila od brusle gólmana Canadiens, který nemohl mít čisté svědomí. Puk se sunul k protilehlé tyčce a skončil za brankovou čárou. Práce dvojitého agenta Plekance byla dokonána, dárek byl doručen. Gól byl připsán Bergeronovi.

Ale nakonec se radoval Plekanec, který si připsal třetí vítězný gól v sezóně a rozhodl o výhře Montrealu 2:1. V jedenapadesáté minutě mohl na vlastní gól zapomenout. „Gól přišel v pravou chvíli, zasloužili jsme si ho,“ řekl po zápase Plekanec.

„Na půl sekundy jsem pustil puk z očí a najednou byl v síti," citovala Price agentura čtk. Brankář Canadiens už poté žádný gól za záda nepustil a dovedl Montreal poprvé v sezóně k druhé výhře v řadě. Naopak poslední vítěz Stanley Cupu podruhé za sebou prohrál a vůbec se mu nedaří. Z devíti zápasu šestkrát padl.

Reklama

Související témata: