Hlavní obsah

VIDEO: Poslal Ovečkin trenéra někam? Během zápasu to tak vypadalo

WASHINGTON

Do konce úterního zápasu NHL mezi hokejisty Washingtonu a Anaheimu zbývá už jen minuta a půl a domácí Capitals prohrávají o jednu branku. Trenér Bruce Boudreau si bere oddychový čas a dává týmu taktické pokyny pro závěrečný nápor. Celá hala očekává, že při něm nebude chybět ani Alexandr Ovečkin, ale ouha... Trenér má jiný názor a nechává hráče na střídačce, což si ruský bohatýr nenechá jen tak líbit.

Článek

Televizní kamery zachytily situaci na střídačce Washingtonu, kdy Ovečkin stojí před trenérem a ptá se, zda bude také na ledě. Ten však jen zavrtí hlavou a největší hvězdu svého týmu i celé NHL nechává potupně na střídačce. Ovečkin situaci v klidu přejde, ale jakmile usedá a kouč projde za jeho zády, utrousí nějakou poznámku... Jakou? To zřejmě ví jen on a ti, co byli nejblíže. O nic lichotivého však zřejmě nešlo.

"Možná to v televizi vypadalo zábavně, ale není důležité, co kdo řekl. Chtěl jsem pochopitelně být v takové situaci na ledě a tak jsem byl zkrátka frustrovaný, protože jsem lídr týmu a očekávám, že v takových chvílích ponesu odpovědnost," řekl o celém incidentu Ovečkin.

Při té příležitosti neopomněl novinářům uštěpačně připomenout, že v klíčových okamžicích hokejových zápasů nechyběl na ledě od svých čtrnácti let.

Trenér Boudreau tvrdil, že neví, co jeho hvězdný hráč utrousil a bere celou záležitost v klidu. "Alex je skvělý kapitán našeho týmu a občas se chová trochu šíleně, protože chce hrát a soutěžit. Pamatuji si, že podobně se kdysi choval i Maurice Richard," připomněl někdejší hokejovou star Montrealu.

Nutno dodat, že jeho rozhodnutí proti Anaheimu vyšlo. I bez Ovečkina totiž Capitals v poslední minutě zásluhou Bäckströma vyrovnali a stejný hráč pak v prodloužení rozhodl o výhře domácího týmu. A přihrával mu Alexandr Ovečkin.

Reklama

Související témata: