Hlavní obsah

Gólman Pavelec si nemohl vynachválit obětavé spoluhráče

WINNIPEG

Hokejisté Winnipegu se po pěti prohrách v řadě dočkali v NHL vítězství, v pondělí na domácím ledě přehráli Tampu Bay 5:2. Velkou měrou se na výhře Jets podílel brankář Ondřej Pavelec, jenž si v utkání připsal 30 úspěšných zákroků.

Foto: Fred Greenslade , Reuters

Gólman Ondřej Pavelec a Dustin Byfuglien si vzájemně gratulují po úterní výhře nad Tampou.

Článek

"My už jsme dneska potřebovali vyhrát. Poslední výkon na domácím ledě byl velmi špatný, proto jsme se dneska fanouškům chtěli revanšovat za výkony v předchozích zápasech," řekl po utkání novinářům čtyřiadvacetiletý český gólman.

Domácí měli dobrý vstup do zápasu, po první třetině vedli 2:0. V dalším průběhu tak mohli vycházet ze zabezpečené obrany, což proti tradičně dobře bránící Tampě bylo velkou výhodou. "Dnes se nám konečně podařil úvod utkání. Většinou to bývá naopak a celý zápas dotahujeme soupeřův náskok," řekl Pavelec, jednička české reprezentace na letošním mistrovství světa.

"V první třetině při nás chvílemi stálo štěstí. Hned první střelu jsem neviděl a ani nevím, jak jsem ji vyrazil. Kdyby z toho byla branka, hned by se nám proti tomu jejich nepříjemnému stylu 1-3-1 hrálo špatně a celý zápas by mohl vypadat úplně jinak," připustil Pavelec, jenž si připsal pátou vychytanou výhru v ročníku.

Doplácí na častá vyloučení

Kanadské mužstvo od začátku sezóny doplácí na velký počet vyloučených hráčů, často to Jets stálo body ve slibně rozehraných zápasech. "Opět jsme si neodpustili mít téměř dvojnásobný počet vyloučených. Na rozdíl od minulých zápasů jsme však dnes předvedli výborný, obětavý výkon v oslabení, a dokonce dokázali využít jednu z ojedinělých přesilovek. Pokud však chceme udělat nějakou sérii výher, tak se tohohle musíme vyvarovat, jinak se stále budeme potácet na chvostu tabulky," uvedl odchovanec kladenského hokeje.

Pavelec si zvlášť pochvaloval výkon z třetí třetiny, kdy domácí hokejisté přestříleli soupeře v poměru 14:5 a v závěru utkání nepřipustili žádné komplikace. "Dovolím si tvrdit, že to byla naše možná nejlepší odehraná třetina v sezóně. Od takového výkonu se musíme odpíchnout i v dalším domácím zápasu proti Washingtonu," dodal Pavelec.

Reklama

Související témata: