Hlavní obsah

VIDEO: Jasný gól? Kdepak, hokejista Nashvillu šanci nevídaně zbabral

NASHVILLE/PRAHA

Nabral puk jako na lopatu a hodil ho až do hlediště. I v takovéhle situaci - metr před prázdnou soupeřovou bránou - může střelec zaváhat, jak se o tom v utkání NHL přesvědčil Craig Smith z Nashvillu. Ale jeho tým na to nedoplatil. Zápas s Torontem dotáhl k vítězství 4:1.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Mark Humphrey

Článek

V těžké situaci hosté zkusili power play, ale nedařilo se jim nic. Domácí ukořistili puk a Smith byl sám před brankou. Všichni to brali jako hotovou věc: musí to být gól.

Dokonce už se rozběhl koloběh dění jako vždy při vstřelení branky. Začala hra světel. Ukazatel skóre se posunulu na 4:1. Ani diváci snad v prvním momentu nepochybovali o tom, že je puk v síti. Ale ouha! Střelec věděl, že bude za ňoumu. Jeho selhání obletělo svět. To se totiž nevidí.

Se zadumaným výrazem ve tváři odjel na střídačku. Provokující spoluhráči se mohli ptát, jak se taková příležitost dá ještě zbabrat. Ale nemuseli nijak truchlit. Body zůstaly doma. I to skóre se nakonec Halischukovi povedlo posunout na stav, který zprvu vletěl na obrazovku nedopatřením.

Reklama

Související témata: