Hlavní obsah

Zase nic. Havlát se netrefil už patnáct zápasů

CHICAGO/PRAHA

Už patnáct zápasů nic, z elitního střelce je v novém angažmá neproduktivní pěšák. Martin Havlát prožívá v dresu Žraloků ze San Jose těžké časy. Nic na tom nezměnil ani nedělní duel proti jeho bývalému klubu. V Chicagu nerozšířil třicetiletý útočník tristní bilanci jednoho gólu ze třiadvaceti utkání.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Martin Havlát

Článek

„Horší už to asi být nemůže,“ povzdechl si před pár dny dvojnásobný účastník All Star Game, který zažil nejpovedenější sezónu kariéry právě v dresu Jestřábů. „Marty byl tehdy naším nejlepším hráčem. Bylo skvělé sledovat, jak nás táhnul v play off. V kabině byl nesmírně oblíbený,“ tvrdil Havlátův bývalý spoluhráč z Chicaga Patrick Kane.

Jenže českého útočníka trejdovali v létě 2009 do Minnesoty a od té doby už to tak slavné není. Fanoušci Wild se bavili nápisy „Hledá se Martin Havlát“ na krabicích od mléka. Nová posila byla na startu sezóny neviditelná. A po dvou letech se situace opakuje v San Jose.

„Marťas si hodně pomůže, jde asi do nejlepšího klubu NHL,“ říkal Patrik Eliáš z New Jersey. Kouč Sharks Todd McLellan s Havlátem počítal do první lajny. Po pár týdnech už Čech nefiguroval mezi Top 6 útočníky a bruslil po boku defenzivního centra Handzuše. Příčiny Havlátových potíží se zdají jasné. Kvůli operaci ramena vynechal tréninkový kemp i čtyři zápasy sezóny. Když ale naskočil do hry, vypadal, že se na něm pauza neprojeví.

„Prvních osm zápasů hrál výborně,“ pochvaloval si McLellan. „Ale pak polevil.“

Havlát se chabou produktivitou trápí a ztrácí sebevědomí. „Snažím se hrát a pracovat, jak nejlépe umím. Ale bez bodů moc šťastný nejsem,“ povzdechl si. Teď musí doufat, že po Vánocích zase pookřeje. Leden a únor, to vždycky byly Havlátovy měsíce.

Reklama

Související témata: