Hlavní obsah

VIDEO: Obránce Salo má po děsivém zákroku Marchanda otřes mozku

VANCOUVER

Finský obránce Sami Salo z Vancouveru utrpěl při utkání NHL v Bostonu po děsivém zákroku Brada Marchanda otřes mozku. Zatímco zkušený bek bude pravděpodobně nějakou dobu mimo hru, bostonského forvarda v pondělí čeká pohovor s viceprezidentem NHL pro bezpečnost hráčů Brendanem Shanahanem.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Zákrok Brada Marchanda na Sami Sala vypadal hrůzostrašně.

Článek

Marchand v závěru druhé třetiny podrazil Sala "stoličkou" a sedmatřicetiletý Fin po letu přes jeho nastavená záda dopadl tvrdě na led. Hra byla přerušena, a přestože Salo byl schopen sám odjet z hrací plochy, do hry pak již nezasáhl. Podle vyjádření z tábora Canucks se v neděli probudil s bolestmi hlavy a jeho stav je nadále monitorován.

Třiadvacetiletý Marchand obdržel za svůj zákrok pětiminutový trest a ještě navrch osobní desetiminutový za nesportovní chování. Nyní bude své počínání obhajovat před Shanahanem.

Nebyl to první prohřešek

V této sezóně byl již Marchand trestán dodatečně pokutou 2500 dolarů za zákrok na Matta Niskanena z Pittsburghu. V minulém ročníku v březnu nuceně stál dva zápasy za úder loktem do hlavy R.J. Umbergera z Columbusu.

Reklama

Související témata: