Hlavní obsah

Hadamczik podnikne inspekci po NHL. Před MS se sejde i s Jágrem

PRAHA

Tradiční cestě na americký kontinent se nevyhne. Sledování a pohovory jsou zaběhlým rituálem. Trenéra hokejové reprezentace Aloise Hadamczika čeká na přelomu února a března návštěva šesti zápasů zámořské NHL, ve kterých by měl v ideálním případě vidět v akci patnáct českých hráčů. Na jeho krátkou inspekční cestu v USA a Kanadě by měl navázat generální manažer Slavomír Lener, který bude sledovat další adepty startu na letošním světovém šampionátu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Při letošním mistrovství světa trenér Alois Hadamczik s největší pravděpodobností nebude moci počítat s Jaromírem Jágrem.

Článek

"Odlétám 26. února a 10. března jsem zpět doma," řekl ve středu Hadamczik po tiskové konferenci v Praze, na které oznámil nominaci na Švédské hry.

"Uvidím hráče, kteří pokud nebudou v play-off a budou zdraví, tak by měli patřit ke kostře týmu. Uvidím Plekance, Tomáše Kaberleho, Židlického, Eliáše, Sýkoru, Jágra, Voráčka nebo Pavelce," vyjmenoval kouč.

Ještě před zápasem se chce ve Philadelphii osobně sejít i s hvězdným útočníkem Jaromírem Jágrem, který ale již dopředu avizoval, že na letošním MS bez ohledu na vývoj play-off NHL zřejmě startovat nebude. "Doufám, že bude mít dobrou náladu," řekl s úsměvem Hadamczik.

Zápasy, které Hadamczik v NHL navštíví
Winnipeg (Pavelec) - Edmonton (Šmíd, Hemský)
Montreal (Plekanec, T. Kaberle) - Minnesota (Židlický)
Florida (Fleischmann) - Nashville (Erat)
Florida - Ottawa (M. Michálek, Kuba)
Philadelphia (Jágr, Voráček) - Detroit (Hudler, Kindl)
New Jersey (Eliáš, Sýkora) - New York Islanders

Reklama