Hlavní obsah

Jak se cítí čtyřicátník? Nevím, přijďte zítra, říkal ještě v úterý nachlazený Jágr

PRAHA

Nevyhnul se té otázce, snad ani nečekal, že by se tak mohlo stát. Po úterním tréninku se zámořští novináři zeptali Jaromíra Jágra na jeho narozeniny. Čtyřicáté narozeniny. Jeho odpověď byla přesně dle jeho naturelu. Jak se cítí? „Nevím, přijďte zítra, to mi bude čtyřicet,“ odvětil útočník Philadelphie.

Foto: albfor.wordpress.com/

Jaromír Jágr na molu při společenské akci ve Philadelhpii. A to před pár týdny, bylo mu devětatřicet.

Článek
Fotogalerie

Kladenský odchovanec přiznal, že si v minulosti nemyslel, že bude hrát ještě v tomto věku. „Pravděpodobně ne, když mi bylo dvacet. Když mi bylo osmatřicet, tak jsem doufal, že budu hrát do čtyřiceti, ale to si ještě musíte počkat, to mi ještě není,“ smál se v úterý.

Jágr v roce 2012 zaznamenal v NHL jeden gól ve dvanácti zápasech, k tomu měl potíže s třísly. "Minulý týden jsem dostal nějakou chřipku, není to ideální, ale co jsem se vrátil, tak jsem měl trochu obavy z třísel, ale s nimi nemám problém," řekl Jágr, který by měl nastoupit ve čtvrtek proti Buffalu.

Česká 68 se vrátila po třech ruských sezónách do NHL. Ta má v základní části dvaaosmdesát zápasů, KHL méně. „Hrál jsem devadesát nebo sto zápasů. Základní část má šestapadesát utkání, v play-off dvaadvacet, poté dvacet za národní tým a dalších patnáct než začala sezóna. Sehrál jsem více zápasů než někteří hráči zde, tohle není problém,“ reagoval středeční oslavenec na otázku směrem k vyššímu počtu utkání v NHL.

Jaromír Jágr na střídačce Philadelphia Flyers

„Zápasy jsou nyní trochu těsnější, než tomu bylo v prvním měsíci nebo tak přibližně. Hraje se o play-off, týmy budou hrát zodpovědněji v obraně. Hůře se budou střílet góly, ale tak tomu bylo vždy v posledních dvaceti zápasech," naznačil Jágr výhled do dalších týdnů. Philadelphia je nyní čtvrtá ve Východní konferenci a on je třetí v bodování klubu.

Český útočník nastřílel v NHL v základní části už celkem 659 gólů. V historických tabulkách mu patří jedenáctá pozice, kdyby nebyl tři sezóny v Rusku, byl by patrně v první pětici. Jenže on se přitom nepovažuje za střelce, ale za tvůrce hry. Přihrávek má na kontě 979. V tomto měření je v historických tabulkách dvanáctý.

„Záleží, jak se na to díváte. Já se nikdy necítil jako střelec. Rád hraji v rozích než před brankou. Většinu gólů jsem dal v přesilovkách, já se už měnit nebudu," dodal čerstvý čtyřicátník.

Reklama

Související témata: