Hlavní obsah

Rosický: Mohl jsem rozhodnout

PRAHA/DORTMUND

Konečně se dočkal návratu! V bundeslize hrál naposledy 20. září. Fotbalista Tomáš Rosický se podrobil operaci slepého střeva, pak jej trápilo zranění zad, v sobotu však již nechyběl v sestavě Dortmundu v domácím utkání s Leverkusenem. Borussia vedla 2:0, přesto utkání skončilo remízou 2:2. A co víc, hosté dokázali vyrovnat i v oslabení.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

Po vyloučení argentinského obránce Placenteho sebral Borussii tři body Chorvat Babič. Leverkusen klesl v tabulce na třetí místo, Dortmund zůstal na páté pozici. Co na to Rosický, který byl vystřídán ve dvaaosmdesáté minutě?

"Je to opravdu škoda a zklamání, měli jsme vedení 2:0 již udržet, ale musím sportovně přiznat, že Leverkusen byl herně lepší. Měl spoustu šancí. Naši diváci, kterých přišlo na stadión rekordně přes jednaosmdesát tisíc, na nás po utkání ani nebyli za tu bodovou ztrátu naštvaní, zatleskali nám.

Oba naše góly vstřelil devatenáctiletý mladíček Gambino, který předtím nastupoval jen v amatérské rezervě a k prvnímu týmu se připojil, až když se nám tak strašně rozrostla marodka. V bundeslize nastoupil teprve podruhé v kariéře, ale hned začal dokazovat, že je opravdu šikovný. A když bude stabilněji hrát s lepšími hráči, určitě se bude ještě nadále zlepšovat.

Cítil se skvěle

Já sám jsem se na hřišti po té dlouhé pauze cítil nad očekávání v pohodě. Mám vážně velmi dobrý dojem, i když jsem nemohl celou dobu až do mého střídání lítat jako blázen a hrál jsem trochu úsporněji. Dokonce jsem mohl dát i gól!

Za stavu 2:1 jsem byl úplně sám před brankářem, ale šanci jsem bohužel neproměnil. To by už asi rozhodlo. Honza Koller nastřelil ještě břevno. Potom Leverkusen vyrovnal... Smůla.

Trenér Sammer po utkání ani nijak nekřičel, jen konstatoval, že takové vedení už by se prostě nemělo ztratit. Útočník Amoroso, kterému klub hrozil obrovskými pokutami, protože nepřicestoval z Brazílie k lékařskému vyšetření, by se měl do Dortmundu co nevidět vrátit."

Reklama