Hlavní obsah

Bednář opustil Floridu, zájem má Sparta

PRAHA

Zatím jen špatné zkušenosti zažívá český útočník Jaroslav Bednář během svého působení v kanadskoamerické NHL. Po dvou letech marného boje o místo v Los Angeles mu nevyšlo angažmá ani u týmu Florida Panthers. Z šestadvaceti zápasů se do sestavy dostal třináctkrát a rozhodl se proto raději klub opustit. Zájem o jeho služby už projevili zástupci pražské Sparty

Článek

Jak to s Bednářem bude dál, je ale momentálně věcí jednání. "Celá záležitost by se měla vyřešit během zítřka, momentálně je vše v jednání," řekl Sportu.cz Ivan Hlinka, jenž společně s Petrem Svobodou zastupuje Bednářovy hokejové zájmy.

Jasno zatím není ani v tom, zda Bednář hodlá zůstat v zámoří nebo se vrátí do Evropy.  "Jak říkám, o všech variantách zatím jednáme. Záleží na tom, jaké budou v zámoří možnosti," nevylučuje Hlinka Bednářovo setrvání v NHL.

V zámoří chtěl mermomocí zůstat

Na Floridu Bednář přišel loni v listopadu z Los Angeles a v sezóně za Pantery nastoupil k 52 zápasům s bilancí osmnácti bodů za pět branek a třináct asistencí. Přes léto jej pak čekala těžká jednání s klubem o podobě nové smlouvy.

Přesto, že na Floridě nedostával tolik příležitostí, jak by si představoval, bylo pro něj zámořské angažmá jasnou prioritou. "Sehnat angažmá ve Finsku by nebyl problém, ale já chci hrát v Americe," řekl ČTK během letního tréninkového kempu s Jágr týmem.

Nejdřív mizerná smlouva, pak farma

Roční smlouvu nakonec přes řadu rozporů a výtek k její podobě podepsal. Především proto, že byla jednocestná a on se nechtěl dočkat trmácení na farmě. Jenže to jej ani tentokrát neminulo, do základního kádru se neprobojoval a klub jej hned na úvod sezóny poslal do San Antonia v nižší AHL.

To, že se s ním příliš nepočítá, bylo Bednářovi naznačeno už v přípravě. Přestože ve dvou přípravných zápasech vstřelil gól a na další dva přihrál, Florida jej zařadila na listinu nechráněných hráčů. Žádný z klubů si jej tehdy nevybral, nyní mají další možnost.

Sparta by Bednáře uvítala

Pokud by Bednář v zámoří nového zaměstnavatele nenašel, v Evropě by jistě o nabídky neměl nouzi. Všichni potencionální zájemci by ale museli nejprve jednat s pražskou Spartou, která na něj vlastní práva. Sparta Bednáře lanařila už v létě a neváhala by ani tentokrát.

"Víme, že na Floridě už nehodlá pokračovat a samozřejmě by jsme hráče takového formátu v našich řadách rádi uvítali. Zatím se nám jej nepodařilo kontaktovat, ale budeme to zkoušet dál a uvidíme," sdělil pro Sport.cz sportovní ředitel holešovického klubu Miroslav Kuneš.

Reklama

Související témata: