Hlavní obsah

Na Letce doma ještě nikdo nevyzrál

NEW YORK

V pátečním utkání NHL měla Philadelphia potíže s Phoenixem, nakonec ale přece jen Kojoty zdolala 3:2. Letci tak i nadále zůstávají doma neporaženi, jako jediný tým v celé soutěži. Ve své aréně vyhráli dvanáct ze čtrnácti utkání, ve zbylých dvou se body dělily.

Foto: ČTK

Fantóm loňského play-off Jean Sebastian Giguere z Anaheimu byl v Atlantě střídán.

Článek

Hosté se ve Wachovia Center ujali vedení po trefě Slováka Branka Radivojeviče. Flyers však odpověděli třemi brankami a zdálo se být rozhodnuto. Hned po poslední brance Philadelphie skóroval Andrej Nazarov a do konce utkání bylo živo.

Oba týmy měly dobré brankáře. Na straně Coyotes chytal Sean Burke, v brance Flyers stál jeho žák z dob společného působení ve Phoenixu Robert Esche. Pro domácího gólmana je Burke vzorem od doby, co od něj ještě jako dorostenec dostal hokejku a dodnes ji vlastní. "Udělal jsem další krok. Když jsem proti němu hrál, tak jsem byl na zápas absolutně koncentrovaný. Loni jsem ještě nebyl připraven," řekl Esche.

Štefan asistoval u vítězství

Český hokejista Patrik Štefan se gólovou nahrávkou podílel na výhře Atlanty nad Anaheimem. Thrashers celkem bez problémů porazili kalifornský tým 6:2 a upevnili si vedení v Jihozápadní divizi. Kačeři z posledních devíti pokusů dokázali vyhrát jenom jeden.

Druhá největší návštěva v sezóně viděla v Atlantě duel s jednoznačným závěrem pro domácí. Přitom podle četnosti střelby byly oba týmy úplně vyrovnané. Na obě branky mířilo shodně sedmatřicet pokusů.

Byron Dafoe však pustil jen dvě branky. Jeho protějšek Jean Sebastien Giguere dokázal zastavit pouze 23 puků a po pěti inkasovaných gólech své místo přepustil Švýcarovi Martinovi Gerberovi. Hrdina posledního play-off si z tak vysoké porážky mnoho nedělal. "Není proč být v šoku. Je to velmi jednoduché. Nefunguje nám to a je to jen v nás," řekl Giguere.

Utkání se celkem vydařilo Vjačeslavu Kozlovovi. Ruský útočník jeden gól vstřelil a na další tři přihrál. Další hvězdou byl Marc Savard, který vstřelil branku v první a na začátku druhé třetiny. "Před více než měsícem o něm nebylo slechu. Je skvělé, že se Savvy vrátil," pochvaloval si kouč Bob Hartley návrat Savarda po zranění kotníku.

Divočáky zkrotili v městě rodea

Montrealu se podařilo během týdne podruhé uhrát jednobrankovou remízu. Domácí Carolina těsně před první přestávkou vedla gólem Kevyna Adamse. Canadiens se podařilo srovnat v závěrečné části, když se trefil Mike Ribeiro.

Carolině se střelecky vůbec nedaří a její přesilové hry jsou velmi špatné. Proti Montrealu měli domácí početní výhodu sedmkrát a nedokázali proměnit ani jednu. "Nepadají tam šance. Nikdy jsem nic takového nezažil," stěžoval si Jeff O'Neill, který již osm zápasů po sobě neskóroval.

Calgary porazilo Minnesotu 2:1, když rozhodující trefa padla z hole Jeroma Iginly necelou půl minutu před koncem. Přitom Divočáci v hlavním městě rodea vedli už od druhé minuty po trefě Pascala Dupuise. Flames se tlačili do útoku a na začátku třetí třetiny srovnal Shean Donovan, který skóroval již v pátém zápase za sebou.

Carolina - Montreal 1:1 v prodl.
Třetiny: 1:0, 0:0, 0:1 - 0:0. Branky: 19. K. Adams - 55. Ribeiro. Zásahy brankářů: Weekes 27/26 - Theodore 36/35.
Philadelphie - Phoenix 3:2
Třetiny: 0:1, 2:0, 1:1. Branky: 23. Vandermeer, 31. Amonte, 42. LeClair - 20. Radivojevič, 42. Nazarov. Zásahy brankářů: Esche 20/18 - Burke 31/28.
Atlanta - Anaheim 6:2
Třetiny: 1:0, 3:1, 2:1. Branky: 5. a 28. Savard, 35. Cowan, 37. S. Aubin, 43. Vigier (Štefan), 56. Vj. Kozlov - 35. a 59. Lupul. Zásahy brankářů: Dafoe 37/35 - Giguere 28/23 (od 44. Gerber 9/8).
Calgary - Minnesota 2:1
Třetiny: 0:1, 0:0, 2:0. Branky: 42. Donovan, 60. Iginla - 2. Dupuis. Zásahy brankářů: Kiprusoff 23/22 - Fernandez 31/29.

Reklama