Hlavní obsah

Josepha nikdo nechce, znovu míří na farmu

DETROIT

Hokejový brankář Curtis Joseph v Detroitu opět vyklízí prostor pro Dominika Haška. Český gólman se již dal zdravotně do pořádku a pro Kanaďana není v městě motorů místo. Šestatřicetiletý Joseph, který pobírá osmimiliónový roční plat, bude znovu chytat v Grand Rapids. A pokud se nezraní, nebo jej nevymění, odehraje tam zbytek ročníku...

Foto: ČTK

Curtis Joseph letos hájil klec Detroitu jen pětkrát.

Článek

O Josephově trejdu v Detroitu přemýšlejí od chvíle, kdy Hašek oznámil svůj comeback. Jenže dvouletý kontrakt, znějící na 16 miliónů dolarů, je pořádnou zátěží. A tu si žádný ze zámořských klubů na krk pověsit nechce. Tým Josepha nedávno připsal na listinu nechráněných hráčů, ale nikdo po něm nesáhl. Ani poté, co generální manažer Rudých křídel Ken Holland ubezpečil, že Red Wings uhradí část jeho platu.

:. ANKETA
Který z gólmanů, jež má Detroit k dispozici, je podle vás nejlepší? Hlasujte na konci článku.

Zatímco loni byl kanadský brankář v Detroitu jedničkou, letos odchytal pouhých pět utkání. "Chtěli bychom, aby hrál. A Grand Rapids to pomůže, budou silnější," řekl listu Detroit Free Press Holland.

Joseph již jednou za tým hrající nižší AHL nastoupil, v říjnu vychytal vítězství. I u mužstva Griffins ovšem může vzniknout rozepře v brankovišti. To totiž 'patří' Marcu Lamothovi, jednomu z nejlepších gólmanů soutěže. "Myslím, že Marc je vynikající brankář, ale Curtis je lepší," neviděl problém Holland.

Reklama

Související témata: