Hlavní obsah

Jágr si odnesl z duelu v Atlantě roztříštěný palec

ATLANTA

Zatímco Robert Lang v úterním utkání s Atlantou zazářil, Jaromír Jágr nebude na duel s Trashers vzpomínat v dobrém. V šesté minutě zápasu jej jeden ze soupeřových obránců sekl přes levou ruku tak, že Jágr z utkání odstoupil. Následně se ukázalo, že český útočník utrpěl tříštivou zlomeninu palce a ihned se podrobil operaci.

Článek

První odhad doby rekonvalescence je na šest až osm týdnů. "Neviděl jsem to, ale Jágr mi říkal, že šlo silný střet ve velké rychlosti. Byl v protipohybu a hůl mu zřejmě nešťastně zasáhla nechráněnou část prstu," popsal Právu situaci hokejistův kondiční trenér Marian Jelínek. "Navíc Jarda byl v pohybu proti němu, takže došlo k rozdrcení kosti na pět kousků a krevní výron natolik naplnil bříško prstu, až prasklo," přiblížil Jelínek.

Lékaři vyjmuli jeden úlomek kosti

Jágr okamžitě ze stadiónu odjel do nemocnice v Atlantě, kde mu na operačním sále lékaři dali prst opět dohromady a současně vyjmuli jeden z úlomků kosti.

"Ze čtyř zbývajících potom palec znovu složili dohromady a sešili osmi stehy," doplnil Jelínek. U zákroku asistoval atlantský specialista, který se zabývá podobnými zraněními u hráčů basketbalové NBA.

Tři utišující injekce

Podle Jelínka při operaci nenastaly žádné komplikace. "Jen mi do telefonu hlásil, že mu zabrala až třetí injekce na tišení bolesti. Je to velkej chlap, musí něco vydržet," řekl Jelínek.

Nucená pauza zasáhla olympijského vítěze z Nagana ve chvíli, kdy Washington začal podávat zlepšené výkony po odvolání kouče Bruce Cassidyho. I když spolu s Pittsburghem patří stále k nejhorším celkům ligy, vyhrál v úterý druhé ze tří utkání pod novým trenérem Hanlonem.

Jágr podle Jelínka může i se zraněnou rukou trénovat kondici a posilovat tělo od pasu dolů. "Strádat bude technika, nikoli fyzička. A myslím, že tak za čtrnáct dní už bude i bez rukavice normálně bruslit," mínil kondiční trenér.

Reklama

Související témata: