Hlavní obsah

U hokejistů Buffala skončil po 12. zápase bez výhry kouč Krueger

Buffalo
Aktualizováno

Od hokejistů Buffala byl po dvanáctém zápase bez vítězství odvolán trenér Ralph Krueger. Sabres naposledy vyhráli 23. února a s 16 body z 28 utkání jsou nejhorším týmem NHL. Dvanáctou porážku za sebou tým utrpěl v úterý na ledě New Jersey (2:3). Jako prozatímní náhrada za Kruegera byl koučem jmenován asistent Don Granato, zatímco druhý z dosavadních asistentů Steve Smith byl rovněž propuštěn.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Trenér Ralph Krueger na střídačce hokejistů Buffala skončil.

Článek

Jednašedesátiletý Krueger, kanadský rodák s dlouholetými zkušenostmi z Evropy, vedl Buffalo druhou sezonu. V minulém ročníku zkráceném kvůli koronavirové pandemii s klubem nepostoupil ani do předkola play off.

Před svým příchodem k Sabres v roce 2019 působil Krueger pět let jako předseda anglického fotbalového Southamptonu. V roce 2016 vedl na Světovém poháru v Torontu tým Evropy, s nímž podlehl až ve finále Kanadě. Jeho prvním trenérským působištěm v NHL byl v sezoně 2012/13 Edmonton.

Rodák z Winnipegu strávil drtivou většinu své aktivní kariéry v 80. letech v Německu. Později působil v zemi jako kouč, trénoval i v Rakousku a především Švýcarsku, jehož národní tým vedl v letech 1997-2010.

Krueger je v probíhající sezoně třetím odvolaným koučem. Před třemi týdny propustil Montreal Claudea Juliena, jehož nahradil Dominique Ducharme. Začátkem března pak skončil v Calgary Geoff Ward, novým šéfem střídačky se stal Darryl Sutter.

Reklama

Související témata: