Hlavní obsah

Leonsisův zkrat přišel Washington na 100 tisíc dolarů

WASHINGTON

V hokejové NHL je jen málo skutečně komunikativních a přátelských klubových šéfů. Možná jen jeden. A tím je majitel Washingtonu Ted Leonsis. Přesto právě jeho mělo v prádle vedení soutěže, za potyčku s fanouškem mu na týden zakázalo stýkat se s mužstvem. Klub navíc zaplatí sto tisíc dolarů.

Foto: internet

Za potyčku svého majitele Teda Leonsise s fanouškem vyfasoval Washington tučnou pokutu.

Článek

Osmačtyřicetiletý Leonsis není žádný drobeček a když chytil o 28 let mladšího Jasona Hammera pod krkem, lehce jej skolil. Oba od sebe musela odtrhnout ochranka. Leonsis si okamžitě chybu uvědomil a napadenému mladíkovi se omluvil.

Po krk v problémech

Leonsise vytočilo Hammerovo skandování a transparent, který srovnával výkony Capitals s propadem akcií firmy AOL, jejímž je Leonsis spolumajitelem. Za normálních okolností by se Leonsis, který často emailem odpovídá i na kritické ohlasy fanoušků, vyvést z míry nenechal. Jenže tenhle víkend byl pro něj až příliš náročný.

Začalo to tím, že do jeho vozu cestou na zápas vrazilo jiné auto. Společně s Leonsisem jel i jeho patnáctiletý syn. Nikdo naštěstí nebyl zraněn. Takový incident však dokáže zatřást každým.

K tomu se nahromadily další problémy. Celý víkend byl v jednom kole, přestup Jaromíra Jágra, jehož si Capitals nemohou dovolit kvůli vysokému platu, do New Yorku byl ještě velmi živý. V hale jej pak na utkání s Philadelphií, které Washington prohrál, čekalo posměšné skandování...

Sečteno a podtrženo: klub i Leonsis přichází o peníze, nedaří se ani herně. K nějaké ztrátě nervů je už pak docela blízko. Ačkoliv nutno dodat - na nic z toho se majitel Washingtonu nevymlouval.

Jediná radost

Vedení NHL nemělo pro Leonsisův zkrat příliš pochopení. "Reprezentujeme významnou soutěž. Nemůžeme takto podléhat emocím. Každý z nás musí udělat maximum, aby se vyhnul jakékoliv konfrontaci s fanoušky. Selhání není akceptovatelné," zdůraznil komisionář soutěže Gary Bettman.

A tak se Leonsis dočkal jen jediné radosti - jeho Caps ve středu vyválčili cenné vítězství na ledě newyorských Rangers.

Reklama

Související témata: