Hlavní obsah

'Dědeček' Messier opět zářil mezi hvězdami

ST. PAUL

Je mu třiačtyřicet, přesto patřil k hlavním postavám Utkání hvězd NHL. Uctívaný kapitán New Yorku Rangers Mark Messier se již popatnácté zúčastnil tradiční exhibice již a znovu se neztratil. Dal gól a připsal si asistenci, pomohl tak Východu k vítězství 6:4. Messier celkově nasbíral už 20 bodů, jeho čtrnáct přihrávek je navíc novým rekordem.

Foto: internet

Mark Messier

Článek

"Ale určitě neřekl poslední slovo," ujišťoval spoluhráč z Rangers Jaromír Jágr. "Ještě se vrátí, jsem si jistý," dodal český křídelník, který si v utkání zahrál nejen s hokejovým 'dědečkem', ale i bývalým parťákem z Washingtonu Robertem Langem. Messier si spolupráci s Čechy nesmírně pochvaloval. "Prakticky celý zápas strávili tím, že se mi snažili připravit gól. Musel jsem ho dát, abych jim udělal radost," smál se tahoun newyorských Jezdců.

Před utkáním v minnesotském St.Paulu i v jeho průběhu se Messierovi dostalo ovací vestoje. Diváci oceňovali výkon legendy vřelým aplausem. "Na začátku sezóny jsem s dalším startem v Utkání hvězd vůbec nepočítal. Připravoval jsem se hlavně s vidinou, abych vydržel celou sezónu v solidním tempu. Tohle je neuvěřitelné," přiznal Messier.

"Myslel jsem, že před čtyřmi roky to bylo moje poslední Utkání hvězd. Proto jsem si to nyní moc užíval. A zároveň jsem chtěl, aby si to užili i fanoušci," dodal šestinásobný vítěz Stanleyova poháru.

Nadchl i protihráče

Ani hvězdy, které o víkendu bavily publikum, se netajily obdivem k veteránovi NHL. "Kvůli němu jsem začal hrát hokej. Byl jsem jeho velkým fandou a nyní bylo nesmírně vzrušující hrát vedle něj," svěřoval se Shane Doan z Phoenixu. "Byl jedním z mých největších idolů. A vidět, jak střílí gól a co to dělá s publikem, to byla úžasná věc. Pro mě pak jeden z největších zážitků tohohle víkendu," řekl zase Joe Thornton.

Messier, jehož účast někteří zámořští komentátoři zpochybňovali, v neděli přihrál na úvodní trefu Adriana Aucoina a již v tu chvíli přepsal historii. Čtrnácti asistencemi se odpoutal od Raye Bourqua a vytvořil nový rekord. Druhý gól Východu byl také z jeho dílny a znamenal zisk celkově dvacátého bodu. Messier tak pokořil Gordieho Howa a posunul se na třetí místo historických tabulek.

Reklama