Hlavní obsah

Michálkovy vazy znovu nevydržely

SAN JOSE

S pouhými dvěma zápasy na kontě skončila pro Milana Michálka předčasně jeho premiérová sezóna v NHL. Devatenáctiletý útočník si během utkání nižší soutěže AHL zpřetrhal vazy v koleni a na ledě už se v letošním ročníku neobjeví. Stejné zranění přitom Michálek utrpěl před pěti měsíci ve svém druhém zápase v NHL a nyní se dával dohromady po dlouhém léčení.

Foto: ČTK/AP

Milan Michálek v reprezentačním dresu

Článek

"Blesk uhodil podruhé do stejného místa," komentoval Michálkovo zranění generální manažer San Jose Doug Wilson. Michálek si zranění přivodil minulý týden v zápase AHL, když nastoupil za Cleveland proti Manitobě. Nestalo se tak přitom při žádném nárazu či faulu, Michálek si zranění obnovil jen při prudkém pohybu.

Stalo se tak jen tři týdny poté, co se Michálek vrátil na led po dlouhodobém léčení stejné záležitosti. Vazy ve stejném koleni si totiž zpřetrhal už v polovině října, kdy jej v rohu kluziště narazil na mantinel obránce Calgary Denis Gauthier. Byl to teprve druhý Michálkův zápas v NHL. Po úspěšném čtyřměsíčním léčení se rozehrával na farmě v Clevelandu, kde stihl odehrát sedm duelů a připsal si čtyři body za dvě trefy a stejný počet přihrávek.

Ve středu už se Michálek podrobil operaci, kterou provedl týmový lékař Arthur Ting. Do konce letošní sezóny by se ale už na ledě objevit neměl. "Věříme, že se tentokrát vše zahojí lépe a Michálek bude stoprocentně připraven na příští ročník," dodal Wilson.

Reklama

Související témata: