Hlavní obsah

Jezdci nestíhají vlak do play-off

NEW YORK

Rychlík směr Stanleyův pohár 2004 nemilosrdně uhání vpřed a co nevidět projede zastávkou play-off, kde nabere šestnáct nejlepších týmů NHL. Hokejisté New York Rangers však s největší pravděpodobností budou na tomto nástupišti znovu chybět. Pokud se nedají rychle herně do kupy, nezahrají si vyřazovací část už posedmé v řadě.

Článek

Včera Rangers prohráli na domácím ledě zápas s Ottawou 1:4 a byla to pro ně už třináctá porážka v posledních šestnácti utkáních. Bodovali jen proti Floridě, Vancouveru a New Jersey. V aktuálním pořadí Východní konference ztrácejí na postupovou příčku už jedenáct bodů, přičemž do konce základní části jim zbývá sehrát 23 utkání.

Naposledy se v Madison Square Garden hrálo play-off v sezóně 1996/97 za trenéra Colina Campbella. Žádný z jeho následovníků, a to se na střídačce Jezdců od roku 1997 vystřídali čtyři, zatím na brány play-off nezaklepal. Včetně Glena Sathera, který je trenérem týmu od sezóny 2002/03, kdy nahradil Bryana Trottiera.

"Sather ven!"

Právě Sathera viní fanoušci Rangers ze špatných výsledků jednoho z nejbohatších klubů NHL, jenž má ve svém středu řadu velkých hvězd včetně Jaromíra Jágra. Už několikrát se při zápasech Rangers doma ozývalo v Madison Square Garden nesouhlasné bučení a skandování: "Sather ven"! Naposledy právě v zápase proti Ottawě.

Na otázky novinářů, zda se nehodlá věnovat jen funkci generálního manažera a trénování týmu nenechá na svých asistentech Tomu Renneym a Terry O´Reillym, však Sather už začíná být alergický. "Teď není vhodná doba o tom mluvit," vzkázal. V zámoří se už objevily i spekulace, že by mužstvo mohl převzít Mike Keenan, jenž Rangers dovedl k poslednímu Stanley Cupu v roce 1994 a momentálně je bez angažmá.

Zbytečné fauly

Zápas s Ottawou měli Jezdci dobře rozehraný a od 36. minuty vedli zásluhou Roberta Holíka. Jenže pak soupeři zbytečnými fauly darovali tři přesilové hry v řadě a Ottawa začala soustředěným tlakem přebírat otěže zápasu. Z první přesilovky dokonce Havlát vyrovnal.

Sather si po zápase na fauly svých svěřenců velmi stěžoval, vždyť Rangers jsou nejčastěji vylučovaným týmem NHL. "Já už nevím, jak to hráčům máme vysvětlit. Když jim říkám, aby se vyvarovali zbytečných faulů, tak jen přikyvují, že rozumějí. Ale při zápase potom dělají přesný opak!" vztekal se.

Rangers se nelíbí ani Lenerovi

V Madison Square Garden utkání sledoval i trenér české hokejové reprezentace Slavomír Lener, jenž pro ČTK přiznal: "Výkon Rangers byl pro mne dost velké rozčarování. Hráli sice proti Ottawě, která má velmi dobře organizovanou hrou a nesmírnou útočnou sílu, přesto bych čekal, že si doma vytvoří nějaký tlak. Herně se jim vůbec nedařilo."

Reklama