Hlavní obsah

Detroit má k vítěznému kursu navést Joseph

DETROIT (USA)

Překvapivý vývoj má zatím série play-off NHL mezi Detroitem a Nashvillem, který coby nováček vyřazovací části drží s favoritem stav 2:2 na zápasy. Detroitu tak ožívají nepříjemné vzpomínky na loňský ročník, kdy vypadl už v 1. kole s podceňovaným Anaheimem. Tentokrát proto nehodlá ponechat nic náhodě a do pátého souboje nasadí zkušeného brankáře Curtise Josepha.

Článek

"Curtise pošlu do hry, protože chceme vítězství," řekl trenér Detroitu Dave Lewis. "Je potřeba některé věci změnit a Curtis má obrovské zkušenosti. Ví, jak se vyrovnat s tlakem. Je to pro něj perfektní možnost dostat se znovu na pozici jedničky," vysvětlil své rozhodnutí kouč.

V dosavadních čtyřech zápasech série nastupoval k zápasům jako první brankář náhradník Manny Legace, který ve stejné roli působil i poslední měsíc. Dominik Hašek totiž ukončil sezónu kvůli bolestivým tříslům, a Joseph byl mimo hru vinou zraněného kotníku.

"Vždycky chcete hrát," dal Joseph na srozuměnou, že je připraven nastoupit. "S trenéry jsme tvrdě pracovali na vylepšení kotníku a zdá se to být dobré," dodal brankář, jenž v letošním play-off nastoupil jen ve čtvrtém utkání, kdy v poslední třetině střídal Legaceho.

Reklama

Související témata: