Hlavní obsah

Langova branka Detroitu na Calgary nestačila

NEW YORK

Hokejistům Calgary se na ledě soupeřů daří. V úvodním utkání druhého kola Stanleyova poháru s Detroitem Flames sebrali domácím vedení a v prodloužení nakonec rozhodl o výhře hostujícího týmu 2:1 Marcus Nilson. Z detroitských střelců se tentokrát chytil jen Robert Lang, jehož branka na začátku druhé třetiny otevřela skóre.

Článek

Calgary se tak raduje ze čtvrté výhry na ledě soupeře v řadě, potřetí Flames triumfovali v nastaveném čase.

Oba celky začaly opatrně, aktivitu však brzy převzali domácí. Na úvodní branku si ale diváci museli počkat až do začátku druhé třetiny, kdy si Robert Lang nabruslil od levého mantinelu, udělal kličku obránci Calgary a přesnou střelou zápěstím nad rameno gólmana Kiprusoffa otevřel skóre.

Radost domácích ale netrvala dlouho, za deset minut totiž vyrovnal svou premiérovou brankou v play-off Robert Regehr. Hra dospěla až do prodloužení, které už ve třetí minutě rozhodl Marcus Nilson, jemuž zpoza brány ideálně nahrával hrdina sedmého utkání série Calgary s Vancouverem Martin Gelinas.

"Co víc jsme si mohli přát," ptal se sám sebe po utkání gólman Calgary Mikka Kiprusoff. "Udolali jsme Detroit na jeho ledě, je to naprostá paráda," radoval se finský brankář. Druhý zápas se hraje v Detroitu v sobotu.

Marleau dal druhý hattrick

Ve výborném světle se opět ukázal Patrick Marleau ze San Jose. V úvodním duelu série s Coloradem nastřílel už podruhé v letošním play-off tři branky a přispěl k celkovému vítězství domácích 5:2. Marleau se probojoval do čela střelecké tabulky vyřazovací části.

San Jose mělo osud utkání pevně v rukou a už v první třetině nasázelo gólmanovi Colorada Aebischerovi tři góly. Hosté sice před polovinou utkání snížili, Žraloci ale záhy odpověděli dalšími dvěma brankami a Aebischera raději vystřídal Salo.  Švýcarský gólman, který byl jednou z hlavních postav předchozí série Colorada s Dallasem, pustil pěr branek z pouhých sedmnácti střel. Další zápas série na ledě San Jose je na programu v sobotu.

Toronto překvapilo Hitchcocka

I ve třetím čtvrtečním utkání zvítězil domácí tým. Philadelphia na svém ledě přivítala Toronto a po vyrovnané první třetině přidala v každé ze zbylých částí branku a po výhře 3:1 se ujala vedení v sérii. Druhý zápas na ledě Flyers se hraje v neděli.

Toronto nedalo domácím nic zadarmo, čehož si všiml i kouč Philadelphie Ken Hitchcock. "Proti prvnímu kolu hráči Toronta úplně změnili styl hry a předvádějí skutečně pěkný hokej hodný play-off. Nehraje se proti nim dobře, musíme bojovat ne o metry, ale každý centimetr ledu. Bude to těžká a vyrovnaná série," prorokoval Hitchcock.

Play-off NHL - 2. kolo
Východní konference
Philadelphia - Toronto 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky: 8. Amonte, 26. Ragnarson, 56. Gagne - 15. Mogilnyj. Zásahy brankářů: Esche 23/22 - Belfour 26/23.
Stav série: 1:0
Západní konference
Detroit - Calgary 1:2 pp (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 27. Lang - 38. Regehr, 63. Nilson. Zásahy brankářů: Joseph 18/16 - Kiprusoff 29/28.
Stav série: 0:1
San Jose - Colorado 5:2 (3:0, 2:1, 0:1)
Branky: 11., 32. a 34. Marleau, 13. Damphousse, 20. Hannan - 30. Konowalchuk, 41. Forsberg. Zásahy brankářů: Nabokov 28/26 - Aebischer 17/12, Salo 7/7.
Stav série: 1:0

Reklama

Související témata: