Hlavní obsah

Lang ani Fischer prohře Detroitu v Calgary nezabránili

NEW YORK

V základní části NHL byli hokejisté Detroitu nejlepším týmem celé soutěže, v play-off ale jejich výsledky kolísají. Ve třetím utkání semifinále Západní konference prohrála Rudá křídla na ledě Calgary 2:3 a Plameny se tak ujaly vedení v sérii 2:1. Nakročeno do finálové části mezi celky z východní části má naopak Tampa Bay, která potřetí přehrála Montreal.

Článek

Naplněný Saddledome v Calgary čekal na úvodní branku až do začátku úvodní třetiny, kdy po trefě Roberta Langa domácím příliš do zpěvu nebylo. Jenže za dvě a půl minuty překonal Curtise Josepha v brance Detroitu Stephane Yelle a další zářez o chvíli později přidal Jarome Iginla.

Přestřelka pokračovala po polovině utkání, kdy nejprve zařídil vyrovnání Jiří Fischer, 40 sekund na to vstřelil ovšem vítězný gól Calgary Shean Donovan. Skóre už se poté neměnilo, Detroitu nepomohla ani kanonáda v závěrečné části, kdy přestřílel domácí celek v poměru 12:5.

"Bruslili jsme lépe než soupeř a dokázali jsme využít šance, to rozhodlo o našem vítězství," řekl po utkání Jarome Iginla, s Rusem Kovalčukem nejlepší střelec základní části, který se první branky v sérii dočkal až ve třetím duelu. Celkem má ovšem ve vyřazovací části na kontě šest gólů. Čtvrté utkání série se hraje ve čtvrtek opět na ledě Calgary.

Richards si splnil sen

Postup do finále Východní konference mají na dosah hokejisté Tampy Bay. Tým z Floridy se i ve třetím duelu s Montrealem radoval z vítězství, v prvním utkání na ledě Canadiens ovšem o lepším rozhodlo až nastavení.

Podobně jako v Calgary i Montreal čekal na úvodní gól utkání až na začátek druhé části, a stejně jako ve druhém úterním zápasu to byli hosté, kdo nejprve rozesmutnil domácí příznivce. Na trefu Corryho Stillmana v oslabení, na níž se podílel i bek Pavel Kubina, ovšem ještě ve stejné přesilové hře rychle odpověděl Alexej Kovaljov. Do kabin šli po druhé části ale spokojenější hosté, jimž zajistil po polovině utkání vedení Brad Richards.

Na začátku závěrečného dějství domácí sbírali síly, až v 51. minutě vyrovnal Michael Ryder. O šest minut později překonal gólmana Chabibulina ještě Patrice Brisebois a Montreal se natahoval po první výhře v sérii, jenže 17 sekund před sirénou srovnal stav utkání Vincent Lecavalier.

Prodloužení pak vzalo rychlý konec, kdy si už po minutě a pěti sekundách připsal druhou branku v síti Montrealu Richards. "Podobné okamžiky jsou z těch, o kterých jsem sníval jako dítě. Rozhodnout nastavení v play-off je vždycky parádní a dneska v Montrealu se mi to splnilo," jásal Richards po zápase. Čtvrý zápas série se hraje ve čtvrtek opět na ledě Montrealu.

Play-off NHL
Východní konference - semifinále
Montreal - Tampa Bay 3:4 pp (0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)
Branky: 30. Kovaljov, 51. Ryder, 57. Brisebois - 33. a 62. Richards, 29. Stillman (Kubina), 60. Lecavalier. Zásahy brankářů: Theodore 28/24 - Chabibulin 31/28.
Stav série: 0:3 (zápasy 0:4, 1:3, 3:4 pp)
Západní konference - semifinále
Calgary - Detroit 3:2 (0:0, 3:2, 0:0)
Branky: 24. Yelle, 26. Iginla, 33. Donovan - 22. Lang, 32. Fischer. Zásahy brankářů: Kiprusoff 29/27 - Joseph 27/24.
Stav série: 2:1 (zápasy 2:1 pp, 2:5, 3:2)

Reklama

Související témata: