Hlavní obsah

Colorado ještě žije, přetlačilo Žraloky v prodloužení

NEW YORK

Díky za každé nové ráno, to je heslo dne v Denveru. Hokejisté Colorada, jedni z horkých favoritů na zisk Stanley cupu, byli totiž po třech prohraných utkáních 2. kola play-off NHL se San Jose takřka na kolenou. Ze všech sil však bojují, aby oživili chřadnoucí naději na postup. A první krok se jim podařil, čtvrté utkání doma vyhráli 1:0 v prodloužení.

Článek

Colorado ještě žije zásluhou Joe Sakica. Právě jeho trefa v šesté minutě prodloužení ukončila čekání na gól a výhru Avalanche v sérii. K forvardovi se přidal výtečný David Aebischer, který zastavil 27 ran soupeře a radoval se z první nuly v play-off.

Sakic navíc svou přesnou střelou ukázal spoluhráčům, že Nabokov není neprůstřelný. Kazašský gólman držel kanonýry soupeře na uzdě dlouhých 178 minut a 14 vteřin, nakonec ale kapituloval.

Avalanche stále věří, že skvostnou obrátkou z 0:3 přepíší historii. Dosud se to v NHL povedlo jen dvěma klubům. Jenže Colorado jede na pátý zápas do San Jose a tam jsou Žraloci silní. V prvních dvou utkáních vyhráli se skóre 9:3. Pátý zápas je na programu v sobotu.

Toronto snížilo

Toronto snížilo v souboji s Philadelphií stav série na 1:2. Javorovým listům pomohly trefy Alexeje Ponikarovského, Chada Kilgera, Darcy Tuckera a především parádně proměněný únik Alexandera Mogilného. Ruský útočník navíc přidal skvělou hru tělem a po utkání se na něj jen hrnula chvála.

"Je to výtečný hráč. Dokáže toho hodně, umí střílet krásné góly, hraje fyzicky. Je to skvělá osobnost, týmový hráč a vůdce," prohlásil kouč Toronta Pat Quinn.

Východní konference
Toronto - Philadelphia 4:1
Třetiny: 0:0, 3:1, 1:0. Branky: 26. Mogilnyj, 27. Ponikarovskyj, 36. Kilger, 52. Tucker - 39. Amonte. Zásahy brankářů: Belfour 19/18 - Esche 29/25. Výsledky předcházejících zápasů: 1:3, 1:2. Stav série: 1:2.
Západní konference
Colorado - San Jose 1:0 v prodl.
Třetiny: 0:0, 0:0, 0:0 - 1:0. Branky: 66. Sakic. Zásahy brankářů: Aebischer 27/27 - Nabokov 36/35. Výsledky předcházejících zápasů: 2:5, 1:4, 0:1. Stav série: 1:3.

Reklama