Hlavní obsah

Hejduk vyřazení Colorada neodvrátil

NEW YORK

Branka Milana Hejduka nebyla nic platná hokejistům Colorada v šestém utkání semifinálové série Západní konference se San Jose. Český útočník již jen snižoval na konečných 1:3, Colorado prohrálo sérii 2:4 a jeho cesta letošním play-off končí. Stejně jsou na tom i hráči Toronta, kteří počtvrté podlehli Philadelphii.

Článek

Hejduk byl jediným hráčem Colorada, který vyzrál na jinak bezchybného gólmana Sharks Jevgenije Nabokova. Ten zastavil 28 střel a výrazně se zasloužil o první účast svého týmu v konferenčním finále za 13 let existence klubu.

San Jose po bezbrankové první třetině zavelelo ke konečné zteči a než se domácí stačili vzpamatovat, uběhlo dvanáct minut a prohrávali o tři branky po trefách Vincenta Damphouse, Marcela Goce a Jonathana Cheechooa.

V závěru třetiny sice při přesilovce pět proti třem snížil přesnou tečí Hejduk, víc už ale domácí nestihli a mohou začít bilancovat sezónu.

"Rozhodla už první třetina, ačkoliv v ní nepadly žádné branky," rozebíral utkání Damphousse. "Podařilo se nám ale vnutit soupeři vlastní styl hry, z něhož jsme později vytěžili rozhodující náskok," uvedl.

"Za stavu 0:3 se proti takovému týmu hraje jen těžko," smutnil po utkání gólman Colorada David Aebischer. "Po první brance jsme bohužel až příliš otevřeli hru a nechali soupeře vstřelit další góly. Vývoj utkání pak už nešel zvrátit," dodal švýcarský brankář.

San Jose se ve finále Západní konference střetne s Calgary, první utkání série hrané na čtyři vítězství se hraje v neděli na ledě Sharks.

Toronto převahu nezúročilo

Prvních pět zápasů série Philadelphie s Torontem skončilo vítězstvím domácích, v šestém duelu si hokejisté Flyers dovolili na ledě Maple Leafs udělat výjimku, která je poslala do finále Východní konference.

Philadelphia v neděli rozstřílela Toronto 7:2 a i v dalším duelu, v němž se do základní sestavy Maple Leafs opět vešel i Robert Reichel, začala lépe, když po trefách Radovana Somíka a Jeremyho Roenicka vedla už o dvě branky. Pro Roenicka byl gól ze šestnácté minuty 50. brankou v play-off.

Úporná snaha domácích o snížení, dokumentovaná výraznou střeleckou převahou, přinesla ovoce až v závěrečné části. Nejprve se v 50. minutě trefil Karel Pilař a pět minut před koncem vyrovnal Mats Sundin.

Utkání šlo do prodloužení, jeho vývoj ale lépe kontrolovali hosté hnaní frenetickým koučem Hitchcockem. V 68. minutě pak svou druhou brankou v utkání rozhodl Roenick. Philadelphia se ve finále Východní konference utká s Tampou Bay, série začíná v sobotu na ledě Tampy.

Play-off NHL
semifinále Východní konference
Toronto - Philadelphia 2:3 pp (0:2, 0:0, 2:0 - 0:1)
Branky: 50. Pilař, 56. Sundin - 16. a 68. Roenick, 10. Somík. Zásahy brankářů: Belfour 25/22 - Esche 36/34.
Konečný stav série: 2:4 (zápasy 1:3, 1:2, 4:1, 3:1, 2:7, 2:3 pp)
semifinále Západní konference
Colorado - San Jose 1:3 (0:0, 1:3, 0:0)
Branky: 38. Hejduk - 22. Damphousse, 29. Goc, 33. Cheechoo. Zásahy brankářů: Aebischer 33/30 - Nabokov 29/28.
Konečný stav série: 2:4 (zápasy 2:5, 1:4, 0:1, 1:0 pp, 2:1 pp, 1:3)

Reklama