Hlavní obsah

Tampa úspěšně vstoupila do finále Východní konference

NEW YORK

Hokejisté Tampy Bay v sobotním prvním finálovém duelu Východní konference potvrdili roli favorita a zdolali na svém ledě soupeře z Philadelphie 3:1. Ujali se tak vedení v sérii 1:0.

Článek

Rozhodnití přinesla prostřední část hry, ve které ve 23. minutě zavelel k útoku domácí kapitán Dave Andreychuk. Na jeho trefu ještě stačili hosté za čtyři minuty odpovědět Handzušovým góle, ale pak už se trefovali jen domácí. V druhé třetině strhl vedení na stranu Lightnings Richards, ve třetí ho pečetil Dingman, který se ve středním pásmu zmocnil puku a napálil jej do zadního mantinelu. Odražený kotouč získal Andre Roy a jeho střelu ještě brankář Robert Esche stačil zneškodnit, na Dingmanovu dorážku však už zareagovat nedokázal. .

Philadelphii se druhé třetiny v play off vůbec nevedou. Až do pátého utkání semifinále proti Torontu v nich inkasovala dvakrát více gólů, než dala. Naopak Lightning prostřední část hry jde - před zahájením série s Philadelphií měla skóre z druhých třetin v letošních vyřazovacích bojích 12:1.

"Opravdu nevím, jak vysvětlit naši suverenitu ve druhých třetinách," řekl levý křídelní hráč Tampy Fredrik Modin, který v sobotu asistoval na oba góly ve druhé dvacetiminutovce. "Prostě nám to jde, i když nevíme proč," dodal.

Tampa vyhrála v letošním play off už po osmé za sebou a sérii bude moci prodloužit už v pondělí, kdy konferneční finále pokračuje opět na jejím ledě. "Série teprve začala, ale my už musíme vyhrát," řekl trenér Philadelphie Ken Hitchcock. "Musíme se pokusit získat vítězství co nejdříve, bez ohledu na to, jestli hrajeme doma nebo venku. Kdyby se nám podařilo vyhrát druhý zápas, vraceli bychom se na domácí led ve velmi dobrém rozpoložení," doplnil.

Finále Východní konference, 1. zápas:
Tampa Bay - Philadelphia 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky: 23. Andreychuk, 34. Richards, 48. Dingman - 27. Handzuš. Střely na branku: 17:20. Diváci: 21.425. Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata: