Hlavní obsah

Calgary na půl cesty do finále Stanley cupu

SAN JOSE

Ani ve druhém zápase finále Západní konference nedokázali hokejisté San Jose využít výhody domácího prostředí a podlehli hráčům Calgary 1:4. Flames se ujali vedení v sérii 2:0, ve čtvrtek se poprvé představí na vlastním ledě a po patnácti letech opět začínají pomýšlet na finále bojů o slavný Stanleyův pohár.

Článek

Podobně jako v nedělním prvním utkání, i v úterý začalo Calgary zostra a ujalo se vedení hned po dvaceti sekundách hry po gólu Markuse Nilsona., jehož střela doputovala do branky odrazem od nohy beka San Jose Hannana a brusle jeho spoluhráče Marshalla.

Nilson zaznamenal nejrychleji vstřelený gól v play-off v historii Flames, hlavně ale dokonale naboural sebevědomí San Jose, které se už nedokázalo dostat do zápasu. "Po něčem takovém se hraje jen velmi těžko," politoval soupeře Nilson. "Na druhou stranu byla branka výsledkem našeho snažení od prvních sekund zápasu, vítězství jsme si plně zasloužili," dodal.

V 11. minutě přidal druhou branku Calgary Shean Donovan, San Jose se probudilo až v prostřední části, kdy srovnal Alyn McCauley. Na víc už ale vítěz Pacifické divize neměl, na Miku Kiprusoffa v brance Calgary šlo dokonce za celý zápas jen osmnáct střel. Převahu hostujícího týmu potvrdili v 53. a 54. minutě Ville Nieminen a Jarome Iginla.

Série hraná na čtyři vítězství se nyní stěhuje do Calgary, třetí zápas je na programu ve čtvrtek. Hokejisté San Jose mohou očekávat bouřlivou atmosféru, kterou jim v Saddledomu přichystají z prostého důvodu fanoušci Flames: hráči Calgary mají poprvé od roku 1989 našlápnuto do finále Stanleyova poháru, který tehdy vybojovali vůbec poprvé v historii klubu. Na jeho zisku se před patnácti lety podílel v dresu Flames i Jiří Hrdina.

Play-off NHL, finále Západní konference
San Jose - Calgary 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Branky: 26. McCauley - 1. Nilson, 11. Donovan, 53. Nieminen, 54. Iginla. Zásahy brankářů: Nabokov 20/16 - Kiprusoff 18/17.
Stav série: 0:2 (zápasy 3:4 pp, 1:4)

Reklama

Související témata: