Hlavní obsah

Calgary chce ukončit finále doma

CALGARY

Už dnes v noci může Stanleyův pohár poznat své nové majitele. Ve finálové sérii NHL vede Calgary Flames 3:2 nad Tampou Bay, a šestý zápas se uskuteční na ledě haly Saddledome v Calgary. Proto bude nejslavnější hokejová trofej připravena v útrobách haly pro případ, že Plameny doma sérii ukončí.

Článek

Pokud by Calgary opravdu vyhrálo, Stanley Cup by se do Kanady vrátil po dlouhých jedenácti letech. Naposledy se totiž kanadskému týmu podařilo trofej získat v roce 1993, kdy Montreal Canadiens porazili ve finále Los Angeles Kings. Calgary vyhrálo Stanley Cup naposledy v roce 1989.

Oslavy? Až bude co slavit...

"To očekávání je vidět na každém kroku," říká obránce Calgary Andrew Ference k faktu, že celé město plánuje velkolepé oslavy k návratu Stanleyova poháru do Calgary. "Ale spíše se snažím se tím nijak nerozptylovat. Raději si oslavy vychutnám, až se opravdu stanou skutečností."

To by ale neradi dopustili hráči Tampy Bay, kteří udělají vše proto, aby série vyvrcholila sedmým zápasem na Floridě. "Po pátém utkání jsme si společně řekli, že sezóna pro nás přece ještě neskončila. Teď se musíme soustředit na to, abysme vyhráli šestý zápas," tvrdí odhodlaně kapitán Tampy Dave Andreychuk.

Dingman už obrat zažil

"Víme, že když budeme předvádět svoji hru, hrát chytře, nenechávat soupeři puk, a rychle střídat, můžeme vyhrát. A uděláme pro to vše. Stanley Cup ještě není ztracen," dodal další útočník Tampy Chris Dingman. Sám dobře ví, o čem mluví. Jako člen Colorada před třemi lety rovněž zažil situaci, kdy jeho tým ve finále s New Jersey prohrával 2:3. Přesto Colorado další dva zápasy vyhrálo.

"Myslím, že hráči obou týmů si uvědomují, jak blízko Stanley Cup je," přichází se svými postřehy pro změnu kapitán Calgary Jarome Iginla. "Každý teď do hry odevzdá to nejlepší, co dokáže. Tampa má asi talentovanější hráče, podívejte se třeba na St. Louise, Lecavaliera nebo RIchardse. Ale naše víra v úspěch je obrovská."

Reklama