Hlavní obsah

Hašek blízko dohodě s Ottawou

PRAHA

Dominik Hašek má být blízko smlouvě s mužstvem NHL Ottawa Senators. O víkendu to napsal list Ottawa Sun, podle nějž se generální manažer klubu a bývalý Haškův kouč z Buffala John Muckler již dohodl s brankářovým agentem Richem Winterem a už čeká jen na lékařskou zprávu, aby se ujistili, že je český gólman fit po dubnové operaci třísel.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

Zdálo se, že zranění třísel bude pro 39letého Haška znamenat už definitivní konec kariéry, on se ale chce za každou cenu vrátit do NHL a Ottawa může být ideálním týmem, protože má šanci uspět v play-off, což Hašek označil za prioritu. Podle některých zpráv byl základ dohody o jeho angažmá položen na čtvrtečním předávání cen NHL.

Hrdina z olympijského Nagana by měl být nyní dokonce v Ottawě, aby završil jednání o smlouvě, přičemž jeho plat pro příští sezónu by měl být čtyři milióny dolarů. Majitel klubu Eugen Melnyk už při představení nového trenéra Bryana Murrayho, uvedl, že udělá cokoli bude potřeba, aby mohl tým získat Stanley cup a Hašek by podle něj mohl být právě tím chybějícím kouskem do skládačky.

Šestinásobný držitel Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL se dokonce rozhodl změnit svůj zažitý styl letní přípravy, letos poprvé už doma oblékne výstroj a bude se připravovat i na ledě. Dosud se do hokejové branky postavil vždy až v přípravném kempu po příjezdu do zámoří.

Navíc smlouvu zatím nemá dosavadní brankářská jednička Senátorů Patrick Lalime, naopak platným kontraktem v Ottawě disponuje další český gólman Martin Prusek.

Ačkoliv se případné angažování Haška zdá být riskem, očekávaná až několikaměsíční výluka NHL kvůli chybějící dohodě mezi kluby a hráčskou asociací může přinést zkrácenou sezónu třeba jen na čtyřicet zápasů. "Pak by Haškova užitečnost ještě vzrostla," napsal list z kanadské metropole.

Reklama

Související témata: