Hlavní obsah

Prusek má smlouvu, tandemu s Haškem nic nebrání

OTTAWA

Brankář Martin Prusek podepsal s vedením hokejového klubu Ottawa Senators novou jednoletou smlouvu a nic už nestojí v cestě tomu, aby za oceánem vznikl ryze český gólmanský tandem. Barvy Senátorů hájí od minulého týdne i Dominik Hašek.

Foto: ČTK

Martin Prusek

Článek

Prusek tak protáhne svou anabázi v kanadské metropoli už na čtyři sezóny. Vedení klubu podmínky nového kontraktu nezveřejnilo. V minulém ročníku zámořské soutěže si osmadvacetiletý brankář vydělal 625 tisíc dolarů.

Prusek se na spolupráci s Haškem už dopředu těšil, byť svého slavného spoluhráče osobně nezná. "Viděli jsme se jen jednou na vyhlášení Zlaté hokejky, kterou Dominik vyhrál a já byl v první desítce. Pozdravili jsme se tehdy a tím to skončilo," řekl v ozhovoru pro Právo.

V brankovišti Ottawy se sejdou nejen krajané, ale podle mnohých také hráči s podobným stylem. "Nesrovnávejte nás! Máme každý svůj styl. Možná jsme si podobní fyzickými dispozicemi a tím, že chodíme často do rozkleku, ale jinak novináři spíš vidí podobnou masku a hned píší, že jsme v brance stejní," vadí toto srovnání Pruskovi.

Vedle českých gólmanů bude v příštím ročníku NHL působit v Ottawě také forvard Martin Havlát, smlouvu zatím nemá podepsanou Václav Varaďa.

Reklama

Související témata: