Hlavní obsah

Chabibulin přivezl Stanley Cup do Minsku

MINSK

Ruský gólman Tampy Bay Nikolaj Chabibulin v sobotu oslavoval s 89 centimetrů vysokou trofejí vítězství ve Stanley Cupu. Slavný pohár však nepřivezl ukázat do žádného ruského města, ale do běloruské metropole Minsku.

Foto: ČTK

Nikolaj Chabibulin v akci

Článek

Několik tisíc fanoušků, kteří se shromáždili před místním Palácem sportu, Chabibulin potěšil díky tomu, že jeho manželka Viktoria pochází z Minsku. Brankáři nejlepšího týmu letošní NHL se navíc nelíbí poměry v současném ruském hokeji, kvůli nimž odmítl reprezentovat svou vlast na nadcházejícím Světovém poháru.

"Ruská hokejová federace je ve strašném stavu. Trénink v Rusku je špatný a ruské přípravy na Světový pohár jsou naprosto chaotické," prohlásil brankář v květnovém rozhovoru pro deník Sport Express.

Podle zámořské tradice mají všichni členové vítězného týmu právo s pohárem strávit dva dny. Po Chabibulinovi trofej převezme útočník Ruslan Fedotěnko, který s ní odletí na Ukrajinu. Pak Stanley Cup navštíví Českou republiku, kde ho budu opatrovat obránci Stanislav Neckář a Pavel Kubina.

Reklama

Související témata: