Hlavní obsah

Lindros hledá tým s šancemi na titul

BARRIE (Kanada)

Kanadský hokejista Erik Lindros zatím nijak nespěchá s hledáním nového angažmá. Jednatřicetiletý útočník se na začátku července stal poprvé ve své třináctileté kariéře v NHL volným hráčem poté, co New York Rangers nevyužili opci v jeho smlouvě. Lindros se nyní nechal slyšet, že chce najít klub, který bude mít reálnou šanci na vítězství ve Stanleyově poháru.

Foto: The Cincinneti Enquierer

Eric Lindros ještě v dresu Rangers

Článek

Nezájem Rangers o využití opce, kterou by si zajistili jeho služby na další sezónu, prý Lindrose nepřekvapil. "Při těch deseti nebo jedenácti miliónech neexistovala možnost, že by to udělali. Ani já sám bych tu opci nevyužil," uznal, že roční smlouva za 10,25 miliónu by pro Rangers byla neúnosným luxusem.

Zdravotně se cítí v pořádku a zotavil se už i po operaci ramene. Tento týden si poprvé zahrál golf na charitativním turnaji v Kanadě. "Mluvil jsem už s několika týmy, ale myslím, že není kam spěchat," poukázal na nejistou situaci, v níž zatím není jasné, kdy a zda vůbec nový ročník NHL začne.

Lindros přišel do Rangers v roce 2001, vinou nejrůznějších zranění toho ale mnoho nepředvedl. Vloni navíc utrpěl už osmý otřes mozku a hrozilo, že bude muset s hokejem definitivně skončit. Zpět na led ho ale nakonec nepustilo zranění ramena. "Dostal jsem se do takové fáze, kdy už chci konečně získat Stanley Cup," přiznal.

Reklama