Hlavní obsah

Start v extralize? Nehrozí, má jasno Hašek

PRAHA

Řada českých hokejistů z NHL si hledá angažmá v extralize pro případ výluky v zámořské soutěži. Brankář Dominik Hašek se rozhodl jít jinou cestou, příští sezónu hodlá strávit za oceánem i v případě, že nejslavnější soutěž světa vůbec nezačne. Tak chmurný vývoj ale Hašek nečeká. Devětatřicetiletý hrdina olympiády v Naganu odletí do Ottawy koncem srpna.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Dominik Hašek

Článek

Tentokrát ho na cestě za Senátory doprovodí celá rodina. "Musíme si vybrat byt a školu pro děti. Chci, aby měly klid a už kvůli nim se nechci pořád stěhovat," odůvodnil krok Hašek.

Má i další důvod, striktně hokejový. Kolektivní smlouva mezi vedením NHL a hráčskými odbory NHLPA vyprší 15. září a podle Haška vleklá jednání o její nové podobě nedospějí včas ke zdárnému vyřešení situace. Pardubický rodák ovšem očekává, že přestávka se nepotáhne tak dlouho jako před deseti lety. Tehdy trvala 103 dny a základní část sezóny se kvůli tomu zkrátila na 48 utkání.

:. ANKETA
Přáli byste si start Dominika Haška v extralize? Hlasujte na konci článku.

"Obě strany si budou schovávat trumfy do poslední chvíle, soutěž tedy podle mého v září nezačne. Ale na druhou stranu zase nebude přerušena tak dlouho jako posledně," předpokládá šestinásobný vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře základní části NHL. I proto hodlá v případě průtahů čekat na začátek ligy buď na farmě Ottawy, nebo v některém jiném týmu v tamní oblasti.

"Potřebuji hlavně chytat. Minulý rok jsem toho moc neodehrál," připomněl svoje patálie s třísly, který vyústily v dubnu v chirurgický zákrok. Po něm se vítěz Stanleyova poháru s Detroitem z roku 2002 cítí optimálně a domácí letní příprava s trenérem Josefem Brukem probíhá podle plánu.

"V pondělí půjdu na kempu v Mladé Boleslavi poprvé na led a až do odletu se budu střídavě připravovat na něm a na suchu," přiblížil Hašek plány nejbližších dnů.

Reklama

Související témata: