Hlavní obsah

Místo NHL se chystá atraktivní Original Stars League

TORONTO

Některé hvězdy zámořské hokejové NHL se chystají čas případné výluky v soutěži vyplnit v nové soutěži nazvané Original Stars Hockey League. Mezi 78 hokejisty, kteří přislíbili účast, je podle zámořských médií například i český brankář Dominik Hašek, nová akvizice Ottawy.

Foto: ČTK

Dominik Hašek je údajně jednou z hvězd NHL, která by se nebránila startu v Original Stars League.

Článek

Pokud se do 15. září, kdy vyprší kolektivní smlouva mezi NHL a Hráčskou asociací, obě strany nedomluví, začne nová soutěž 18. září. Hrát ji bude šest týmů pojmenovaných podle původních šesti klubů NHL, kterými jsou Toronto, Montreal, Boston, Detroit, New York a Chicago.

Diváci se v případě startu této soutěže budou muset zorientovat v jiných pravidlech. Na hřišti budou jen čtyři hráči a brankář, třetiny budou trvat 17 minut.

Podobně jako v Evropě se nebudou pískat přihrávky přes dvě čáry a při postavení mimo hru se hra přeruší hned, jakmile puk přejde brankovou čáru. Kotouče se tedy nebude muset dotknout hráč, jak je tomu v NHL. Převratnou změnou je, že po faulu bude namísto vyloučení nařízeno trestné střílení.

Vedle Haška Bondra, Drury nebo Ricci

Vše však záleží na tom, jak se budou vyvíjet jednání NHL s NHLPA, která by měla pokračovat dnes. Nicméně prezident OSHL Randall Gumsbley uvedl, že draft soutěže je naplánován na 16. září. Šestice klubů by si při něm rozebrala dohromady 72 hráčů v poli, šest brankářů a šest trenérů.

Každý tým by podle plánu měl odehrát tři zápasy týdně a konec soutěže je stanoven na 8. listopadu. Dějišti zápasů by měly být Toronto, Oshawa, Belleville, Kitchener, Mississauga, Hamilton, Barrie, Peterborough, London, Ottawa, Brampton, Montreal, Winnipeg, Halifax, Vancouver a Calgary.

Vedle Haška by se mohli objevit v soutěži například Slovák Peter Bondra, kapitán letošních vítězů Stanleyova poháru Dave Andreychuk z Tampy Bay, Roberto Luongo, Chris Osgood, Patrick Lalime, Chris Drury či Mike Ricci.

Reklama