Hlavní obsah

Hamrlík litoval nešťastné teče, jubileum si neužil

Třetí zápas Washingtonu proti Bostonu byl pro českého beka ve službách Capitals Romana Hamrlíka stým utkáním v play-off zámořské soutěže, porážka v prodloužení a čerstvé vedení Medvědů ve čtvrtfinále Východní konference ale k žádným oslavám nevybízelo. Osmatřicetiletý veterán navíc litoval nešťastné teče, která usměrnila puk po ostré ráně kapitána Bostonu Zdena Cháry za záda Bradena Holtbyho. Ve čtvrtek má Washington šanci na vyrovnání…

Foto: Jessica Rinaldi , Reuters

Roman Hamrlík (vpravo) v zápase Bostonu s Washingtonem.

Článek

Evidoval jste, že jste v pondělí nastoupil ke stému duelu v bojích o proslulý Stanleyův pohár?

Abych pravdu řekl, tak jsem o tom ani nevěděl. Po překonané tisícovce zápasů v NHL utkání pořád přibývají a nedá se to sledovat.

Výsledek každopádně ani k dodatečným oslavám nevybízel...

Jako tým jsme první domácí duel odehráli dobře. Nevyvarovali jsme se ale zbytečných chyb.

Jakých?

Při utkáních v Bostonu jsme dobře kryli střely soupeře i dorážky po nahození na brankáře. U nás jsme bohužel dorážky neměli a dostali z nich snad dva góly. Bylo patrné, že začali nahazovat víc, vědí, že Holtby je mladý gólman a bude vyrážet před sebe. Přitom jsme vedli a byla jen škoda, že jsme Bruins nechali v závěru třetí třetiny vyrovnat a dovést zápas do prodloužení. V něm pak Chárův prudký volej trefil nešťastně mojí hokejku. Byl to mžik, nestačil jsem nijak reagovat, nebo střelu zblokovat.

Čeho se musíte ve čtvrtek držet, abyste nedovolili soupeři získat mečbol?

Musíme být tvrdší před bránou, lépe si hlídat hráče. Laciné góly z dorážek se v play-off nesmějí stávat. Pozitivní je, že nám docela šly přesilovky.

V úvodu série jste úspěšně zblokovali na pět desítek střel Bostonu. Co na to říkalo vaše tělo?

Bolí to pěkně, ale to v play-off necítíte. Navíc to není jen na nás obráncích, do střel se vrhají všichni včetně Alexandra Ovečkina. A když do toho jde po hlavě kapitán...

Obecně se očekávalo, že branku Capitals bude v play-off střežit některý z českých gólmanů, Tomáš Vokoun nebo Michal Neuvirth. Zranění obou vyneslo do pozice jedničky mladíčka Holtbyho, který ale dokázal na začátku série držet druhý nejvíc skórující tým základní části pěkně na uzdě. Co jste na to říkal?

Je to tak, jak to je. Tomášovo zranění  je bohužel delší, Michal už je ale blízko tomu, aby se do branky vrátil. Braden ale chytal v prvních zápasech dobře a je na trenérovi, jak s tím naloží.

Reklama

Související témata: